Sideau Agra-Wool

Sideau Agra-Wool

Over ons

Sideau®. Het 100% biologisch afbreekbare steekschuim alternatief.
Agra Wool International Group uit Nederland, is wereldwijd bekend om hun substraten en waterabsorberende natuurlijke steenwolproducten voor kwekers. Na uitgebreide testen met de dichtheid van het product heeft Agra Wool in 2018 een product ontwikkeld dat t dezelfde eigenschappen heeft als steekschuim qua gebruik; Sideau®. In tegenstelling tot steekschuim
schuim, dat gemaakt is van oliederivaten en fenolhars
– wat plastic is – is Sideau® volledig biologisch afbreekbaar. Daarom is Sideau® is perfect geschikt voor bloemisten en bloemschikkers die en bloemschikkers die een volledig milieuvriendelijke basis willen gebruiken voor hun creaties. hun creaties.

Sideau® is gemaakt van Earthwool®, een natuurproduct gemaakt van basalt, een vulkanisch stollingsgesteente. Bovendien is Sideau® gemaakt gemaakt met Ecose®, een natuurlijk bindmiddel, vrij van acety laten en formaldehyde. In de samenstelling van het bindmiddel, maken petrochemische grondstoffen dus plaats voor plantaardige grondstoffen zoals suikerbiet of rietsuiker. Door verhitting karamelliseert het materiaal, vandaar de bruine kleur. Bij de productie van Eart hwool® is zeventig procent minder energie nodig dan bij de productie van traditionele gele steenwol. Sideau® is merkbaar zachter maar nog steeds zeer
dichtheid, geeft geen geur af en verkleurt niet in het water. Sideau® is dus vriendelijk voor mens en milieu. milieu. Het brokkelt niet af en is daarom prettig te verwerken.

De productnaam Sideau® is afgeleid van de voornaam van de eigenaar van Agra Wool, namelijk Sido. Verder bestaat de bestaat de naam uit twee zinnen: Si en d’Eau, wat een van de belangrijkste belangrijkste kenmerken van het product: het absorbeert en houdt water perfect vast. Zelfs beter dan het traditionele steekschuim. Dus ja, water!

Sideau® gaat de wereld van milieubewuste bloemisten en bloemschikkers veranderen en is zeker het 100% biologisch afbreekbaar steekschuim alternatief.

Sideau® productkenmerken:

– Sideau® is volledig natuurlijk (gemaakt van basalt en een organisch bindmiddel van Sucrose). Er worden geen petrochemische stoffen of microplastics worden gebruikt in het productieproces.

– Sideau® absorbeert water ongelooflijk snel (enkele seconden) zonder de vorming van luchtbellen in het product.

– Sideau® is bruikbaar voor alle soorten bloemwerk, gedroogde bloemen, zijden bloemen en verse bloemen. Eén product voor al uw bloemwerk

– Sideau® is herbruikbaar door zijn sponsachtige structuur. Het kan een tweede keer gebruikt worden door er bijvoorbeeld kippengaas omheen te wikkelen.

– Sideau® blijft keer op keer water opnemen. Zo kunt u water toevoegen als het bloemstuk dreigt uit te drogen.

– Met Sideau® heeft u geen product verspilling meer. Als u stukken overhoudt na het snijden van de Sideau® blokken in vormen, kunt u deze stukken gemakkelijk in kleinere delen scheuren en bewaren. Stop ze in een pot, vaas of houten kistje, zoals onze Moestuin Kistjes, en gebruik Sideau® als vervanger van potgrond. Alles met een wortel zal erop groeien

– Sideau® heeft een neutrale Ph-waarde van Ph 7,3 en een kleine nutriëntenvoorraad van Ec 0,8.

– Sideau® is gemakkelijk te snijden met bijvoorbeeld een broodmes, zonder te verkruimelen.

– Sideau® kan in kleine stukjes worden weggegooid in de groene container (volgens de wetgeving van uw land). U kunt het ook op uw composthoop deponeren.

– Wat overblijft na afbraak, is basaltmeel (zand) dat volledig natuurlijk is en
onschadelijk voor de natuur

– Basalt zit vol voedzame mineralen en wordt ook gebruikt in de land- en tuinbouw om zware kleigrond op te waarderen.

– Sideau® is een geregistreerd product van Agra Wool International, Nederland.

Wilt u meer informatie over Sideau®, de beschikbaarheid van het product in verschillende vormen en maten, de producteigenschappen en prijzen, neem dan gerust contact met ons op.

Agra Wool International
Spoorlaan Noord 175
6042 AB Roermond
+31 (0)4
75 47 20 17
info@sideau.com
www.sideau.com

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top