3x tips voor productfotografie

Inspirerende foto’s verkopen het best. Maar hoe maak je die nu zelf met je smartphone? Frederique van Gemert (productstylist/ fotograaf en fotocoach én spreekster tijdens Trendz najaar) geeft jou een aantal goeie tips, die jouw productfoto’s zeker gaan verbeteren. Als jij weet waar je op moet letten en wat werkt, kom jij sneller tot goede sfeerfoto’s en scheelt het je een hoop tijd, geld en frustratie.

1. Licht
Vind een plek met het meeste daglicht.
In de zomer kun je goed buiten fotograferen, mits er weinig wind, regen en zon is. Zonlicht bijt jouw product uit en geeft zware schaduwen. Bewolking zorgt daarentegen voor mooi egaal en zacht licht met weinig schaduw, zodat het oog van de toeschouwer goed kan focussen op jouw product. Is het weer niet toereikend, dan zoek je een locatie dicht bij het raam en maak daar je foto’s. Vergeet dan niet het kunstlicht uit te zetten, zodat jouw foto’s geen gelige zweem krijgen.

2. Achtergrond
Wil je net als ik je sfeer foto’s gewoon vanuit huis kunnen maken, dan is het handig om een harde houten plaat of foamboard te hebben, die je als onder en achtergrond kunt gebruiken. Zo leg ik die vervolgens op een kastje, poef of bankleuning neer, zodat je een groter oppervlak hebt om te werken met goed licht.

Styling fotografie Frederique van Gemert

Je kunt daar weer andere achtergronden opleggen als papier, stof, behang, zeil e.d., zodat je legio variaties hebt en de illusie geeft dat je steeds ergens anders fotografeert. Wil je daar meer over weten, in mijn masterclasses leer ik je hoe je makkelijk en goedkoop zelf zo’n thuisstudio maakt, waarin je kunt experimenteren met diverse achtergronden.

3. Flatlay
Wil jij veel producten verkopen, dan is een foto van bovenaf gefotografeerd DE beste manier! Selecteer producten die van boven aantrekkelijk ogen, zoals servies, materiaalstalen, stationery, fijne lederwaren e.d.. ( aanpassen aan doelgroep, dus voor de tweewielerbranche : bel, zadels, helmen e.d.)
Zorg dat jouw producten divers zijn in vorm & materiaal, maar een eenheid zijn in kleur of thema. Hoe minder kleuren je gebruikt, hoe kunstzinniger en stylish het wordt. Kleurgradaties, en zilver, goud, zwart en wit kunnen altijd toegevoegd worden.

Wil jij meer tips over productfotografie & Styling, kom naar de presentatie op de aankomende vakbeurs Trendz in augustus. Dus zet Trendz in je agenda en zorg dat jij met de beste tips en tricks naar huis gaat. Volg Frederique nu alvast op Instagram  @frederique_styling_fotografie

Veel lees- en maakplezier!

Scroll naar top