Designer uitgelicht: Studio Floris Meijer

Op 25, 26 en 27 augustus ontdek je nieuwe, talentvolle ontwerpers op het Trendz Atelier. Hier kan je kennismaken met ontwerptalenten die graag hun unieke kijk geven op home deco & lifestyle producten. Deze week staat Studio Floris Meijer met zijn Luxjes vazen en CAM series in de spotlight.

Over Floris Meijer

Nadat Floris in 2022 afstudeerde aan Design Academy Eindhoven, startte hij zijn eigen ontwerpstudio. De ontwerppraktijk van Floris is gericht op technieken en materialen. Nieuw en oud, zoals het werken met een eeuwenoud ambacht van glasblazen. En het ontdekken van nieuwe mogelijkheden met computergestuurde machines. Om unieke patronen en vormen te creëren.

LuxjeS

Luxjes: unieke vazen geïnspireerd door de eerste lentebloemen zoals sneeuwklokjes en narcissen. Het ontwerp, ontstaan uit samenwerking met het Nationaal Glasmuseum Leerdam tijdens Floris’ studie aan de Design Academy Eindhoven, biedt een prachtige combinatie van glas en keramiek. Handgeblazen in Leerdam, elk exemplaar is uniek door de ambachtelijke technieken toegepast bij temperaturen boven de 1200 graden. Perfect voor het eren van de eerste lichtpuntjes na de winter.

dE cAM SERIES

Floris combineert digitale technologie met vakmanschap door met een CNC-router en CAM-software unieke texturen te creëren. Zijn collectie omvat kaarshouders in drie maten, porseleinen hang- en tafellampen met kurken basis, en gedetailleerde vazen. Deze elegante en innovatieve ontwerpen zijn perfect voor elk interieur.

Het geven van inspiratie is een belangrijk onderdeel op Trendz. Floris Meijer is een echte inspiratiebron met zijn ontwerpen en voegt waarde toe voor elke bezoeker. Spreek haar en andere designers aan op het Trendz Atelier en laat ze jou handvaten meegeven voor het nieuwe seizoen!

Benieuwd naar de andere designers? 

Scroll naar top