Een tweede natuur in stijl

Second Nature products

Op de aankomende editie van Trendz Najaar mogen wij weer verschillende mooie bedrijven verwelkomen die zich speciaal richten op het aanbieden van duurzame producten met een eerlijk verhaal. Wij vroegen Paula Keessen, Chief Operations van Second Nature, naar het verhaal achter de nieuwe deelnemer en hoe zij milieuvriendelijk shoppen mogelijk maken.

Kun je ons meer vertellen over Second Nature?

Second Nature is in 2021 ontstaan met het doel om duurzame producten op de markt te brengen van hoge kwaliteit. Ons idee is dat duurzaam ook luxe kan en mag zijn. Dit bereiken wij door het gebruik van hoogwaardige materialen die een leven lang meegaan en een mooi design hebben. Goed voor jezelf, je huis en het milieu!

Wat is duurzaamheid voor jullie?

Dat is heel breed! Maar kortom dat we de impact van onze producten op het milieu zo klein mogelijk houden. Dat betekent plasticvrij verpakken en verzenden. Op een kleine uitzondering na zijn onze producten zelf ook plasticvrij en wij ontwerpen geen wegwerpartikelen. Wij gebruiken biologisch afbreekbare ingrediënten en daarnaast zijn al onze producten proefdiervrij en vegan.
Ons beste voorbeeld zijn de Laundrysheets. Vloeibare wasmiddelen bestaan voor 80% uit water. Dat heeft een enorme impact op de verpakking (plastic flessen) en het transport daarvan. Onze Laundrysheets zijn 100% plasticvrij, zijn verpakt in kartonnen doosjes en vragen 80% minder transport dan vloeibaar wasmiddel.

Wat is jullie mooiste product?

Qua design is dat zeker onze razorset! Een pareltje voor op de badkamer en 100% plasticvrij. Een razor waar je veilig, glad en zonder irritaties mee kan scheren en waarbij je alleen af en toe de blade moet vervangen als deze bot is geworden. Geschikt voor mannen en vrouwen. Wegwerpmesjes zijn verleden tijd!

Welk product heeft de beste geurbeleving?

Als ik dan echt moet kiezen dan zou ik zeggen onze All Purpose Cleaner. Dit is een fijne spray die geschikt is voor kleine schoonmaakklusjes en de geur heeft van een homespray. Geen standaard dennen, lavendel of citroen, maar een luxe parfumgeur.

Bezoek Second Nature aankomende editie op stand D213 en ontdek hun assortiment met duurzame producten voor een schone planeet live. Kun je niet wachten? Vergeet zeker niet het online profiel van dit pure en stijlvolle bedrijf te bekijken voor meer informatie en contact.

Scroll naar top