HBX Natural Living komt naar trendz najaar

Vandaag lichten we exposant HBX Natural Living uit. Wie zijn ze, wat doen ze en welke trend zien ze? We spraken Jan Aartman, Operational Manager bij dit mooie bedrijf.

Leuk dat we jullie weer mogen verwelkomen tijdens Trendz, waarom Trendz?
“Trendz is voor ons een beurs waar wij altijd veel bestaande maar ook altijd weer nieuwe klanten verwelkomen. De kwaliteit (grootte) van de bezoekers past ons goed. De bereidheid om een order af te geven is groot bij de bezoekers. De organisatie is goed en klantvriendelijk.”

Welke producten kan men in september verwachten?
“Naast ons najaars- kerstassortiment zullen wij een zeer grote verscheidenheid van droogbloemen presenteren. Ons standaard assortiment past goed bij de klanten van Trendz. Naast de traditionele Nederlandse droogbloemen zijn pluimen zoals Pampus gras de grootste trend. In diverse soorten en maten komen ze echt uit alle uithoeken van de wereld. Deze pluimen laten wij ook in diverse kleuren maken. HBX is de ideale partner voor een Trendy product als droogbloemen.”

HBX natural living
HBX natural living
HBX natural living

Jullie inkoopteam reist over de hele wereld, hoe gaat dit / welke trends zoeken ze?
“Ieder seizoen wordt met een creatief team de kleuren en materialen bepaald. Met die informatie gaan onze inkopers op pad om te sourcen bij de leveranciers. Dat de kleurenthema’s bepaald zijn, geeft de inkopers een goede houvast bij het samenstellen van nieuwe series. Bestaande producten van leveranciers worden ook opgenomen in het assortiment maar uitsluitend als deze in het thema passen. Aan de hand van de thema’s wordt de showroom / stand gebouwd en voorzien van de juiste kleuren. Bij de fabrieksreizen worden met name de bestaande leveranciers bezocht en tijdens de Canton Fair ontmoeten wij veelal ook nieuwe leveranciers. Helaas verviel deze beurs dit jaar vanwege de COVID-19.”

Welke trends of veranderingen zien jullie eind 2020/begin 2021?
“Onze natuurlijke materialen zijn nog steeds populair en hier blijven wij ons op richten. Daarnaast zien wij een grotere vraag naar wat meer hoogwaardige producten. Zoals al gezegd zijn droogbloemen zeer populair en hierin zijn de nieuwe ontwikkelingen ook in volle gang. Vroeger waren de droogbloemen of per bos of in een boeket. Tegenwoordig zie je mooie creaties in glas en aan ringen. Wij zijn op zoek naar creaties in combinatie met andere producten. Alleen droogbloemen per doos verkopen is er niet meer bij.“

Jullie producten zijn o.a. gemaakt van natuurlijke materialen. Kun je hier iets meer over vertellen? 
“De natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld Lianen, druivenhout en drijfhout. Deze materialen zijn zeer geschikt voor diverse creaties en hier kun je alle kanten mee op. Lianen zijn zeer buigzaam en zijn dus geschikt voor ronde vormen en figuren. Druivenhout heeft een mooie donkere kleur en is mooi vertakt. Drijfhout heeft een maritieme uitstraling en past zowel in een rustiek als strak interieur.”

Welke tips heb je voor de retailer?
“Zorg voor herkenbaarheid en een duidelijke uitstraling. Denk van tevoren goed na over de inrichting en maak een duidelijk plan (wat wil je uitstralen?). Soms zie je een heel breed assortiment maar dit is echt niet nodig. Wissel mooie series af met leuke aanbiedingen waar je veel aantallen van kan verkopen voor een leuke prijs.”

Lees hier meer over HBX Natural Living.

Scroll naar top