Met accountmanager Laura van Soelen kijken we terug op Trendz Najaar 2023

Seijbel Photography--15 Laura (002)

Maak kennis met team Trendz. Veel deelnemers kennen Laura vast al wel als een van onze accountmanagers, maar hoe kijkt zij terug op de afgelopen najaarseditie? In dit interview gaan we met haar in gesprek en vertelt ze meer over hoe zij het achter de schermen bij Trendz ervaart, maar vertelt ook meer over haar zelf zoals wat ze over de branche heeft geleerd, wat er op haar bucketlist staat en haar verborgen talent. Wil je weten hoe Laura terugkijkt op de afgelopen editie? Lees dan snel verder.

Hoe was Trendz najaar 2023?

Op alle vlakken was Trendz Najaar een editie voor in de boeken, na corona weer een hoger aantal deelnemers, een hoger aantal bezoekers, veel deelnemers toegevoegd die de bezoeker graag wilde (terug)zien en een heel divers programma wat betreft Bloemen & Planten, Trendz Podium en Trendz DIY.

Met bijna 6.500 bezoekers kijken we trots terug. Persoonlijk was ik zelf erg trots op het Bloemen- & Plantenplein wat er heel erg mooi uitzag. Bedrijven als Bloomer Flowers, Jodeco Glass, Four Seasons Quality, Sideau Agra Wool en Smithers Oasis hebben naast VBW, Plantion, Groothandelscentrum Plantion en Bloem & Blad de bezoekers verrast met hun stands. Een hele mooie basis om weer door te borduren voor de voorjaarseditie 2024 waarbij VBW zelfs op Trendz het Nederlands Kampioenschap Floral Art organiseert. 12 deelnemers strijden op Trendz om de titel. Ook het segment sieraden, fashion en accessoires kwam goed tot zijn recht op de bovenverdieping, Next Level. Doordat deze bedrijven allemaal bij elkaar staan hoeft de bezoeker niet te zoeken naar dit segment, iets wat erg goed bevalt vanaf beide kanten!

Voor de liefhebbers hier een korte terugblik video van Trendz Najaar 2023.

Waar liggen er uitdagingen/kansen?

Een hele mooie kans vind ik persoonlijk het segment ‘outdoor’ voor Trendz om nog groter te maken. Ik denk dat we daarvoor een juiste bezoekersdoelgroep trekken én vind dit een heel interessant segment. We hebben daar al een mooie slag in gemaakt met deelnemers als Benoa en JoJo Living. Ook Tenderflame heeft afgelopen Najaarseditie genoten van een succesvolle eerste editie en ons alweer bevestiging gegeven voor hun deelname voor volgend jaar. Ik zou het erg leuk vinden om daarin een nog diverser aanbod te kunnen creëren, wellicht wel met barbecues, fakkels, heaters, buitenverlichting, buitenkussens en kleden.

Waar ben je t.a.v. Trendz het meest trots op?

Op de klantrelatie die we met deelnemers van ons hebben. Na een aantal Trendz edities samen georganiseerd te hebben weet ons team vaak wat er speelt en proberen we mee te denken waar nodig met onze deelnemers. Een persoonlijke aanpak vind ik heel fijn en ik ben trots op het feit dat we met elkaar 2x per jaar een platform kunnen neerzetten waar de branche samenkomt om in te kopen en inspiratie op te doen!

Beschrijf jezelf eens in 3 woorden?

Betrokken, echte ‘doener’ en geïnteresseerd.

Wat is het beste boek die je afgelopen tijd hebt gelezen?

Absoluut het beste boek uit mijn collectie is geschreven door Joseph Oubelkas met de titel ‘400 brieven van mijn moeder’. Een waargebeurd verhaal over een 24 jarige jongen die door fouten in het vonnis 10 jaar onterecht vastzit in verschillende gevangenissen in Marokko. Hij gaat zich ontwikkelen, leert talen, leert de talen van mede gevangenen, geeft sportlessen en gaat uiteindelijk zelfs de gevangenisdirecteur ondersteunen.

Voor wie heb je bewondering en waarom?

Mijn opa! Helaas leeft hij niet meer. Een groot deel van zijn leven heeft hij niet goed kunnen lopen en was hij afhankelijk van hulp en hulpmiddelen, wat zijn leven niet gemakkelijk maakte. Toch was hij een van de meest optimistische personen die ik heb gekend.

Waar ben je goed in wat andere niet van jou weten?

Ik help graag anderen en onthoud veel! Mijn geheugen laat mij zelden in de steek, vooral namen en situaties weet ik goed voor me te halen. Anderen helpen uit zich in simpele dingen als een helpende hand bieden, maar ik ben bijv. ook stamceldonor via Matchis.
Door stamceldonatie kunnen mensen met bloedkanker ,zoals bijv. leukemie, geholpen worden. Van je 18e tot 35e is dit gratis, aan mensen vanaf 36 jaar vraagt Matchis een financiële bijdrage.

Wat wilde je vroeger worden?

Politie te paard óf interieurstyliste.

Wat staat er op je bucketlist dat je echt nog wilt doen?

Een winkel of webshop openen lijkt mij heel erg tof! Ik ben gek op bloemen en planten dus deze zullen er ook zeker terug te vinden zijn, waarschijnlijk wel op mijn manier dus net even anders dan ánders.

Wat is je band met Trendz?

Interieur, wonen en tuin, een groot divers assortiment waar ik sommige merken al kende via mijn vorige werkgever Life & Garden. Leuk om nu ook de mensen achter de merken te leren kennen.

Wat heb je geleerd over deze sector?

Dat ieder segment van Trendz zo zijn eigen periodes heeft qua lanceringen, uitleveringen, piekmomenten in de winkels, maar de consument hier mogelijk maar weinig direct van merkt.

Zie ik jou ook op 14, 15 & 16 januari 2024 tijdens Trendz Voorjaar 2024?

Scroll naar top