Social media tips van bezoeker Bij73

Via social media proberen wij jou op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en leuke content zoals blogs en interviews met onder andere exposanten en onze sprekers. Echter is het natuurlijk ook eens leuk om een gewaardeerde bezoeker die enthousiast deelt over de beurs eens uit te lichten. Wij spraken met eigenaresse Karin Moerkerke van Bij73, ze vertelt hieronder wat meer over de winkel en deelt haar social media tips met jou.

Dus eerst even in het kort, wat voor soort producten vind je in de winkel van Bij73?

“Bij73 vind je interieur- en woonaccessoires in de breedste zin van het woord. Van industrieel tot landelijk, bohemian tot Ibiza vibes; wij helpen onze klanten graag om van hun huis een thuis te maken. De showroom biedt warmte, gezelligheid en inspiratie voor iedere interieurstyle. Ook nemen wij graag de tijd voor persoonlijk advies, zodat je elke klant echt iets vindt dat bij ze past.

Bij73-2
Bij73

Op social media zagen wij dat Bij73 twee jaar bestaat. Voordat je überhaupt open ging was de eerste post op Instagram al geplaatst. Hoe pak jij de social media aan?

“We vinden het heel leuk om nieuwe items direct met onze volgers te delen, nieuwe merken te posten en onze volgers mee te nemen in alles wat er in de winkel en achter de schermen gebeurt. Ook delen wij, uiteraard met toestemming, foto´s die blije en tevreden klanten ons toesturen. Dagelijks posten wij veel foto´s en filmpjes op onze Instagram en Facebook stories, en minimaal één à twee keer per week posten wij een foto of product op onze tijdlijn. Zo blijven we in beeld en houden we onze volgers op de hoogte!”

Zoals je eigenlijk al aangeeft sturen blije en tevreden klanten je foto’s toe. Hoe zorg jij er voor dat klanten je ook daadwerkelijk taggen/delen/reposten?

“We organiseren regelmatig winacties waar mensen onze social media posts delen, liken en onze pagina’s volgen. Zo kunnen zij cadeaubonnen of bijvoorbeeld een borrelpakket, prachtige WoodWick kaarsen of andere accessoires winnen. 

Daarnaast hebben wij ook veel trouwe klanten die het leuk vinden om de gekochte items te delen op Instagram of Facebook en ons hierin te taggen. Dit vinden wij natuurlijk super en reposten dit ook altijd!”

Welke social media tip zou jij aan de lezers mee willen geven? 

“Posten, posten, posten! Je social mediakanalen goed onderhouden, dicht bij jezelf en je eigen stijl blijven en klanten meenemen in wat er allemaal gebeurt in je bedrijf. Ook is het goed om jezelf de vraag te stellen; wat zou ik graag willen zien waardoor ik deze pagina blijf volgen? En dit dan toepassen! Wees ook niet bang om je volgers af en toe te vragen wat zij graag zouden zien, zo voelen zij zich betrokken!”

Ben jij je social media anders gaan gebruiken toen de winkels gesloten waren en/of weer open gingen in de Covid-19 periode?

“Onze webshop www.bij73.nl werd gelanceerd toen de winkels net moesten sluiten door Covid-19. We hebben al onze items gefotografeerd en online gezet waardoor onze klanten online konden shoppen. De webshop bestaat nog steeds en is een blijvend onderdeel van onze winkel geworden waar we dagelijks en vanuit heel Nederland bestellingen ontvangen! Aan onze social mediakanalen hebben we Instagram/Facebook shopping toegevoegd, omdat we dit mooi kunnen koppelen aan onze webshop. Zo maakten wij het ook in tijden van Covid-19 zo makkelijk mogelijk voor onze klanten!”

Je werkt onder andere samen met Housevitamin, een exposant van onze beurs. Heb jij hun ook tijdens de beurs ontmoet?

“Ik heb Mischa en Anna van HouseVitamin ontmoet op de Trendz beurs. We hadden een leuke klik en ik heb toen meteen mijn eerste order geplaatst. Wat ik fijn vind is hoe enthousiast ze zijn. Dit ben ik zelf namelijk ook. Dit maakt het fijn om met hen samen te werken!”

Waarom moeten jouw retail-collega’s Trendz bezoeken?

“Trendz is een prachtige beurs waar je echt kunt ontdekken wat het beste bij jouw bedrijf past. Het is divers, goed georganiseerd en een bron van inspiratie! Of je nu komt voor de nieuwe collecties, om te netwerken of om ideeën voor jouw bedrijf op te doen; het is een echte aanrader om Trendz bezoeken.”

Neem zelf een kijkje op de social mediakanalen van Bij73 via onderstaande buttons:

Bij73-3
Scroll naar top