Snippers en snoepjes van Spek Amsterdam Tijdens Trendz

Krijg jij van consumenten vaak de vraag of jullie leuke cadeaus hebben voor mannen? Lees dan hieronder verder, een interview met Spek Amsterdam. Op 20, 21 én 22 september staan ze op Trendz met diverse leuke cadeaus voor (onder andere) mannen!

Spek Amsterdam is vijf jaar geleden gestart met hun onderneming. De twee creatievelingen, Michiel van Sinderen en Steffen de Jonge, hebben productontwerp gestudeerd en inmiddels al verschillende producten ontworpen, zoals een design lamp. Deze lamp kon men zelf in elkaar zetten en bestond uit volledig gerecycled materiaal. Door snel een eerste ontwerp te maken en het in de winkel te plaatsen kwamen ze er achter wat wel en niet werkt. Toen ontstond het idee voor mannencadeau ’s. Je herkent het misschien zelf ook wel, de vraag wat je voor je zwager, vriend of vader moet kopen? Het zelf drank brouwen is wel een trend. Daarmee gingen ze aan de slag!

Steffen de Jonge vertelt!
“Zo ontstond het idee dat je zelf lekkere drank kan maken in combinatie met smaakvolle houtsnippers. Deze houtsnippers komen van oude drankvaten met specifieke smaken. Deze snippers zijn we gaan verkopen in een mooie fles met een eigen ontworpen etiket. Het idee is vooral dat je zelf thuis lekkere dranken kunt maken. Het begon met 50 flesjes toen gingen we naar 100 en zo is het verder uitgegroeid.”

“Whisky is mijn favoriet. Maar in combinatie van marktonderzoek en eigen favorieten blijven we de smaken door ontwikkelen. Zo komen we af en toe nieuwe houtsoorten tegen. Toevallig gisteren bij een vaatboer in Zuid Nederland. Door onder andere te ruiken en de smaak te bepalen die nog in het hout zit gaan we hiermee aan de slag.“

“Het voordeel van ons product is dat retailers het product kunnen verkopen in hun winkel zonder drankvergunning. Je kan zelf een neutrale drank zoals Jenever of Wodka toevoegen. Op die manier probeer je iets nieuws. We merken dat whisky liefhebbers bereid zijn om te wachten tot hun eigen brouwsel klaar is.“ Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen!

Leuk dat we jullie mogen verwelkomen tijdens Trendz, waarom Trendz en wat laten jullie hier zien?
“We hebben al vaker van Trendz gehoord. Onze producten liggen vooral in cadeauwinkels en conceptstores dus dan zijn we bij Trendz aan het goede adres. We merken dat het toch goed werkt als men de flesjes fysiek kan beet pakken en wij zelf het verhaal kunnen vertellen. Zo hebben we een stand tijdens Trendz waar we onze producten kunnen laten zien. Tijdens de beurs vindt men onze snippers in drie smaken: Whisky, Rum & Gin. Daarnaast nemen we onze cadeaupakketten mee en onze ‘snippers snoepjes’. Deze snoepjes hebben een smaak van bijvoorbeeld Whisky of Mojito maar bevatten geen alcohol. We hebben tijdens Trendz een primeur! De bezoeker kan een nieuwe smaak komen proeven in onze stand.

We hebben tijdens Trendz een primeur! De bezoeker kan een nieuwe smaak komen proeven in onze stand.

Welke trends zien jullie tot eind 2020?
“In België is Gin erg populair en kregen we de tip voor roze Gin. Hier gaan we dus verder mee aan de slag. Verder zullen we in november en december vooral inspelen op de feestdagen met een kersttintje.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het assortiment? Lees hier snel verder en kom langs op Trendz.

Scroll naar top