UITGELICHT | Causeway bay

Ben jij op zoek naar een goede basiscollectie van essentiële bloempotten en bloembakken of glaswerk? Niet het standaard aanbod maar net anders dan anders? Kom dan in augustus zeker langs de stand van Causeway Bay. Deze leverancier biedt producten voor binnen en buiten en zijn met hun eerlijke prijzen en hoge kwaliteit een interessante partij om iets meer over te vertellen.

Wat kan je dan precies verwachten in de stand van Causeway Bay tijdens Trendz najaar?
“De bezoekers kunnen wederom mooie, commerciële collecties verwachten. Zo nemen we onze nieuwe porseleinen collectie mee die bestaat uit potten en vazen (door verschillende klanten betiteld als objecten…). Daarnaast hebben we een nieuwe collectie handgedraaid aardewerk, deze collectie onderscheid zich door de bijzondere kleur samenstelling. Tijdens Trendz voorjaar gaven we al een preview van deze collecties die beide 100% waterdicht zijn, dit werd goed tot zéér goed ontvangen.”

causewaybay creastone Laterite april 2022

100% waterdicht, dat klinkt goed. Kun je hier iets meer over vertellen?
“Het gaat hier om de Artic & Coral collection, het is een exclusieve handgedraaide keramiek collectie.  Het werk kenmerkt zich door simpele, vloeiende vormen en een zacht kleurenpalet. 

Belangrijk in het werk is dat het glazuur en het basismateriaal elkaar versterken en een samenspel aangaan. Steengoed wordt daarom, na veel testseries, geglazuurd volgens eigen receptuur. Het keramische werk is op hoge temperatuur gebakken waardoor het waterdicht is.”

Eigen ontwerpers
Causeway Bay heeft haar eigen ontwerpers die de markt onderzoeken en kijken waar de behoefte en wensen van de klanten liggen. Het klantenbestand loopt uiteen van bloemisten tot de groothandel.  Soms ontwerpt Causeway Bay dan ook specifiek voor groothandels een private label, deze wordt vervolgens op de markt gebracht.

Een bezoeker komt op een van de beursdagen de Evenementenhal Gorinchem binnen en ziet prachtig opgebouwde stands, maar daar gaat natuurlijk een proces aan vooraf. Hoe bereiden jullie een beurs voor?
“Zodra wij weten wat de stand afmetingen zijn wordt er een tekening gemaakt waarin wij de verschillende productgroepen intekenen. Wij proberen altijd rekening te houden met de verdeling. Zo staan de producten die direct leverbaar zijn bij elkaar en geven we ook alvast een preview van hetgeen er komen gaat. Gelukkig hebben wij een eigen team wat verantwoordelijk is voor de beurs: van inpakken in ons magazijn, het opbouwen van de stand en uiteindelijk aankleden en uitpakken van het assortiment.”

Kun je iets meer vertellen over een goedlopende collectie?
“Wij hebben een Cement Light-collectie die wij jaarrond verkopen, deze collectie bestaat uit vermalen cement gemixt met polyester om te zorgen voor een lichter product. Deze voeren wij in twee kleuren grijs. 

Wij richten ons momenteel ook op de Creastone collecties, vermalen beton (dus ook zwaarder) die wij in verschillende structuren aanbieden. Ook voor het aankomend najaar maar ook voor het voorjaar ‘23 hebben wij wat nieuwe modellen. Deze zullen wij dan ook tonen op de eerstvolgende editie van Trendz.”

Scroll naar top