Uitgelicht | Essentialistics

De nieuwe collectie van het minimalistische sieradenmerk Essentialistics is nu uit! Wij spraken met deze exposant en geven jou hieronder een kijkje in het merk én de collecties.

“Alle sieraden zijn gemaakt van stainless steel, wat betekent dat ze niet verkleuren. Zelfs niet als je er mee doucht of slaapt. Alle items zijn nikkelvrij. Alles is verkrijgbaar in zowel zilver als goud.” Lees snel verder en leer Essentialistics wat beter kennen, mocht je ze nog niet kennen.

Hoe is het merk Essentialistics ontstaan?
“Essentialistics is ontstaan uit liefde voor het creëren van unieke en betaalbare sieraden en accessoires. Zolang ik (Suzanne, de eigenaresse) me kan herinneren, ben ik dol op het maken van sieraden. Dit begon met het rijgen van simpele armbanden voor mezelf en vriendinnen. Naarmate ik ouder werd, raakte ik ook geïnteresseerd in andere soorten sieraden. 

De sieraden die ik kocht waren echter altijd in een mum van tijd verkleurd en door mijn smalle polsen had ik altijd moeite om armbanden te vinden die mij goed passen. Vanaf dat moment besloot ik mijn eigen sieraden te maken. Items die niet verkleuren én met een verlengkettinkje zodat iedereen ze past. Dit groeide uiteindelijk uit tot een webshop en diverse verkooppunten.”

Waar komt de naam Essentialistics vandaan?
“De naam Essentialistics is een combinatie van de woorden “essentials” en “minimalistic”. Zowel sieraden als accessoires zijn essentieel voor elke vrouw en de stijl van onze sieraden en accessoires is minimalistisch.”

Ontwerpen van de nieuwe collectie
“Het ontwerpen van een nieuwe collectie gaat altijd op basis van de bestsellers van voorgaande collecties en de trends op dat moment. Zo houden we ook altijd rekening met het seizoen. De trends houden wij in de gaten door social media, blogs en influencers. Hoewel wij ook zeker mee gaan met de trends zullen de sieraden altijd onder de minimalistische stijl vallen. We pakken er de elementen uit die bij ons passen en kijken hoe we deze terug kunnen laten komen in een minimalistisch sieraad.

De ideeën die we hebben worden uitgetekend en vervolgens worden er samples gemaakt. Zodra we de samples ontvangen hebben worden deze goedgekeurd, aangepast of afgekeurd. Daarna worden de items geproduceerd en kunnen we starten met de verkoop.”

Spring 2021 collectie
In de nieuwe lente collectie mochten nieuwe oorbelletjes natuurlijk niet ontbreken. Onze fijne oorbelletjes met bedel waren vorig jaar een groot succes, dus daarom hebben we er nu nog meer in de collectie opgenomen. Wist je dat al onze oorbelringetjes een kliksluiting hebben? Hierdoor kun je ze heel gemakkelijk in en uit kunt doen. 

Daarnaast hebben we ook een aantal nieuwe studs uitgebracht. Beide soorten nieuwe oorbelletjes zijn geïnspireerd op de lente en zomer, zo zie je bijvoorbeeld vlinders, palmbomen en zonnetjes terug. 

Ook hebben we een nieuwe armband en ketting collectie uitgebracht. Aan de armbandjes en kettinkjes hangen allemaal kleine bedeltjes. Met een van deze armbandjes om je pols of kettinkjes om je nek krijg jij zeker weten direct een zomers gevoel!

“Tijdens de afgelopen najaarseditie van Trendz waren de hartjes armbanden om te delen met een geliefde (zoals met je moeder, dochter, zus, beste vriendin, tante, nichtje, etc.) de absolute bestseller. Je kunt een set van deze armbandjes helemaal zelf samenstellen. 

Zo kun je kiezen uit verschillende soorten hartjes armbanden, is er een maat voor kinderen en een voor volwassenen en kun je de armbandjes laten leveren op een bijpassend kaartje. We kregen ontzettend vaak de vraag of deze armbandjes ook in kettinkjes verkrijgbaar waren. We hebben goed nieuws! In de voorjaarscollectie hebben we nu ook hartjes kettingen. Ook hierbij kan je de set helemaal samenstellen zoals je zelf wilt, is er ook weer een speciale maat voor kinderen en hebben we natuurlijk leuke, bijpassende kaartjes!”

“De sieradenkaartjes voor de hartjes kettingen zijn niet de enige kaartjes die we nieuw in de collectie hebben. We hebben ook een aantal sieradenkaartjes speciaal voor Moederdag. Op zo’n kaartje past een paar oorbelletjes, een armbandje of een kettinkje. Op de achterkant van het kaartje kun je nog een lieve boodschap voor je moeder schrijven. Zo heb je dus meteen een super leuk cadeau voor Moederdag!

Al benieuwd wat de najaarscollectie brengt? We kunnen je alvast vertellen dat er nog meer sieraden komen om te delen met een geliefde en ook komt onze eerste sieraden adventskalender uit.”

Breng dus vooral een bezoekje aan de stand van deze groothandel tijdens Trendz. Verder kun je alvast een kijkje nemen op Essentialistics pagina of direct de nieuwe collectie van deze sieraden zien in de groothandel webshop.

Groothandel Essentialistics
Scroll naar top