Uitgelicht | Eufrasia jewels

Vandaag lichten we het sieradenmerk Eufrasia Jewels uit. In de collectie vind je originele sieraden die met de hand worden gemaakt. Ben jij nieuwsgierig? Natuurlijk kun je ze een bezoekje brengen in hun stand maar we kunnen nu alvast wat meer vertellen over deze handgemaakte sieraden. We spraken met eigenaresse en oprichtster Suzanne.

“In 2010 ben ik begonnen met het verzorgen van creatieve workshops zoals sieraden maken, maar ook mozaïeken en taarten maken. Na ongeveer 3 jaar ben ik ook party’s aan huis gaan geven van handgemaakte sieraden. Dit vond ik zo leuk dat ik dit wilde uitbouwen naar een eigen merk: Eufrasia Jewels. Eufrasia staat voor de 3 werelddelen Europa, Afrika en Azië. Inspiratie haal ik uit mijn eigen gemaakte vakanties en reizen, tijdschriften en via het internet. Maar ook haal ik inspiratie uit de onderdelen leer en kleur die ik bij mijn leveranciers zie. Ik kijk bijvoorbeeld naar welk leer bij welk werelddeel past, bv dierenprint bij Afrika, koelere kleuren bij Europa en bv Buddha bij Azië.

Eigenlijk was het de bedoeling om de materialen uit de desbetreffende werelddelen te halen en daarmee een collectie samen te stellen. Het blijkt echter heel moeilijk om materialen uit Afrika te halen. Daarom komen de materialen die ik gebruik uit Europa en Azië. Ook de namen van de sieraden zijn gekoppeld aan de werelddelen bv Parijs (Europa), Mapub (Afrika) en Bangkok (Azië).

In het voor- en najaar hebben we altijd een nieuwe collectie naast de vaste collectie. De vaste collectie bestaat uit tijdloze modellen, waar veel basic kleuren worden gebruikt. Zo zie je in deze collectie vooral zwart, grijs, blauw en verschillende bruintinten terug. De nieuwe najaarscollectie kun je natuurlijk uitgebreid ontdekken tijdens vakbeurs Trendz.

Handmade
De sieraden worden allemaal in ons atelier in Leunen (Limburg) gemaakt. We kijken naar wat de trend wordt en gaan met nieuwe materialen van onze leveranciers een collectie samenstellen. We werken met natuurlijke materialen zoals leer, glas, natuursteen en met nikkelvrij metaal.

Één dagdeel in de week begeleid ik cliënten van een dagbesteding (verstandelijk en lichamelijk), zij rijgen dan onder mijn toezicht armbandjes. Helaas hebben wij het door de Coronaperiode moeten stil leggen. Gelukkig wordt dit vanaf september weer hervat.

Nieuw! Maritieme collectie
Wat super leuk is dat we een nieuwe collectie hebben ontworpen wat bij een maritiem kledingmerk past voor zowel dames- als herenmodellen. De samenwerking is ontstaan doordat wij allebei in Utrecht een showroom hadden en het ons leuk leek om een collectie samen te stellen in de kleuren die bij deze kledinglijn past. Tijdens de beurs presenteer ik de kleding bij de sieradencollectie.”

Nieuwsgierig? Lees hieronder meer over Eufrasia Jewels en loop tijdens Trendz vooral even langs hun stand…

Scroll naar top