UITGELICHT | IZY BOTTLES

Via deze weg willen wij graag onze nieuwe exposant IZY Bottles uitlichten, waarom? Omdat deze flessen een bijzonder verhaal hebben! We spraken met de enthousiaste oprichter Jim.

“IZY Bottles is Europa’s meest impactvolle thermosflessen merk. Zo doneren wij 1000x de inhoud van elke verkochte thermosfles in schoon drinkwater aan de waterprojecten van Made Blue, zijn wij 100% CO2 neutraal door het compenseren van de niet-te-vermijden CO2 uitstoot, en gaat elke IZY Bottle gemiddeld 150 plastic flesjes per jaar tegen. Daarnaast zijn wij het meest toegankelijke merk door onze prijs, en ons uitgebreide assortiment. Wij hebben een IZY Bottle voor zowel volwassenen als voor kinderen, en verkopen deze tegen de scherpste prijs in zijn soort.

Onze flessen houden je drankjes 24 uur lang koud en 12 uur lang warm. Zijn dubbelwandig, en 100% lek-vrij.”

Hoe is het idee ontstaan en verliep het proces van idee tot uitvoering
“IZY Bottles is in 2018 ontstaan nadat ik merkte hoe groot het single-use plastic probleem nou echt was. Single-use plastic is niet meer te verantwoorden, en een groot deel van het probleem zijn de single-use plastic flesjes. Toen ik de markt ging onderzoeken kwam ik er achter dat de oplossing, herbruikbare drinkflessen/thermosflessen, vaak te duur waren met een oudbollig/saai imago. Toen wist ik wat er te doen was! Betaalbare thermosflessen op de markt brengen met hippe en leuke designs.” Aldus Jim.

In 2021 hebben jullie 10.000.000L water gedoneerd maar hoe werkt dit precies?
In 2021 hebben wij inderdaad dankzij onze klanten maar liefst 10.000.000 L schoon drinkwater gedoneerd. Dit doen wij in samenwerking met onze zeer gewaardeerde partner Made Blue. Made Blue is een organisatie welke zich inzet voor het beschikbaar maken van drinkwater voor iedereen op de wereld. Wij staan compleet achter hun missie en zo doneren wij 1000x de inhoud van elke verkochte thermosfles in schoon drinkwater aan de projecten van Made Blue. Hier zijn wij erg trots op!”

Misschien leuk om wat te vertellen over de samenwerkingen?
“Wij denken dat we de grootste impact kunnen maken door zo toegankelijk mogelijk te zijn voor iedereen. En buiten een zo betaalbaar mogelijke prijs, is een groot assortiment hierbij ook erg belangrijk. Zo hebben wij naast onze eigen collectie, ook heel veel collecties in samenwerking. Wij zijn begonnen met een samenwerking met het Van Gogh Museum en al snel daar na volgde Paw Patrol (met onze kinderflessen). Nu hebben wij ook samenwerkingen met Adidas, het Portugese nationale voetbalelftal en kunstenaars over de hele wereld. Én er komt nog veel meer aan!

Daarnaast staan wij natuurlijk ook erg open voor nieuwe samenwerkingen. Van winkels, tot bedrijven, tot merken; samen kunnen we tot een prachtige collectie komen en een impact maken!”

IZY Bottles

Welke type winkels ontvangen jullie graag tijdens de beurs in jullie stand?
“Onze producten worden door heel veel verschillende branches verkocht. Van kookwinkels tot duurzaamheid winkels en van conceptstores tot kinderwinkels. Én wij hopen ook dat de partijen uit de relatiegeschenken ons weten te vinden, want daar zijn onze producten super geschikt voor.”

Nemen jullie nog een speciaal product of productlijn mee wat de bezoeker echt moet zien tijdens Trendz najaar?
“Buiten onze IZY Original collectie en de IZY kinderflessen, zijn al onze samenwerkingen te vinden op de beurs. Én wij zullen onze nieuwste, en tevens grootste samenwerking tot nu toe, lanceren op de beurs! Kom dus vooral even langs om dit te bekijken!”

IZY Bottles
IZY Bottles
Scroll naar top