Uitgelicht | LOT83

LOT83 is weer aanwezig tijdens Trendz najaar. Nu ze de voorjaarscollectie in januari niet konden laten zien, omdat de beurs is verplaatst, vroegen we LOT83 om wat te vertellen over de voorjaarscollectie en wat we kunnen verwachten tijdens Trendz najaar. Mocht je LOT83 nog niet kennen dan lees je dat ook hieronder:

LOT83 is een trendy, modieus en betaalbaar merk voor o.a. sjaals, vesten en haarbanden. Het leuke van het merk LOT83 is dat de collectie zó breed is, dat het in iedere winkel past. In 2019 is LOT83 begonnen met een kleine collectie, maar nu bijna 2 jaar later en ruim 600 verkooppunten in Europa verder hebben we een heel uitgebreide collectie. Van grof gebreide sjaals tot sjaals met een motief, van vesten tot haarbanden; kortom een zeer uitgebreide collectie die alleen maar groter wordt. Zo kunnen wij nog meer winkeliers datgene bieden wat ze zoeken. Elke sjaal kun je mooi binden met het leren detail dat aan de sjaal zit. Hierdoor blijft de sjaal goed zitten en ziet het er ook nog eens erg leuk uit. Net even die finishing touch!

“LOT83 is een persoonlijk bedrijf met korte lijntjes naar onze klanten. Zo kunnen wij ook inspelen en meedenken met ideeën van onze klanten. Dichtbij de klant staan, vind ik erg belangrijk. Helemaal in deze uitdagende tijden met Corona.” 

Verwachten jullie specifieke kleurtinten voor het voorjaar (en) najaar? 
Wij krijgen natuurlijk via alle bekende fashion kanalen door wat de modekleuren en prints worden en spelen hier op in. Uiteindelijk maken wij ook zelf keuzes, dit maakt het werk juist ook zo leuk.

De sjaals hebben allemaal vrouwelijke namen. Waar (of op wie) zijn deze namen gebaseerd?
Alle sjaals hebben inderdaad een korte en krachtige naam. Lot refereert natuurlijk naar de merknaam LOT83. Maar bijvoorbeeld de sjaal Saar is vernoemd naar onze dochter, op die manier hebben we ons helemaal uitgeleefd.

Hoe gaan jullie als ondernemers om met covid-19?
Het zijn echt uitdagende tijden voor iedereen, maar zeker voor de winkelier. Wij richten ons echt enkel op de winkelier, dus ook bij ons was het even schakelen toen de winkels dicht moesten en de orders wegvielen. Deze tijd hebben wij ook gebruikt om weer een mooie nieuwe collectie te ontwerpen en tegelijkertijd achter de schermen alles te optimaliseren. 

Onze klanten kunnen terecht in onze B2B-shop voor bestellingen. Om samen met de winkelier deze periode door te komen hebben wij bijvoorbeeld het minimale orderbedrag aangepast. Op die manier kunnen we ook de winkelier tegemoet komen. Wij kijken alweer uit naar het moment dat de vakbeurzen weer doorgaan, wij onze klanten weer kunnen ontmoeten en uiteraard onze mooie nieuwe collectie kunnen laten zien. Half maart komt onze voorjaar/zomer 2021 collectie uit. Ook hier ben ik weer super trots op! Heerlijk frisse kleuren zoals lila, paars en brique maar ook natuurlijke materialen waardoor de sjaals ook in komende maanden prima draagbaar zijn. 

Welke sjaal was jullie bestseller tijdens Trendz najaar?
Ons assortiment is zo ruim dat er voor elke klant wat tussen zit. Van stoer tot stijlvol, van grof gebreid tot prints, haarbanden en vesten. We zijn het afgelopen jaar zo enorm gebroeid in het assortiment dat er heel breed ingekocht werd. Dat maakt LOT83 ook zo interessant. 

Er is echt voor iedereen een artikel dat bij zijn of haar winkel past; je kunt alle modellen sjaals weer combineren omdat veel kleuren terugkomen in verschillende modellen. Dus combineer bijvoorbeeld een sjaal met een motief met een effen haarband of juist andersom. 

Hoe kijken jullie terug op Trendz najaar?
Heel positief! Het was erg goed georganiseerd en de bezoekers die er waren, waren ook erg geïnteresseerd. Natuurlijk waren er minder standhouders, maar dit was prima opgevuld waardoor het er niet leeg uitzag in de hal. Wij zijn blij dat we deel genomen hebben aan deze editie. 

Waarom moeten de bezoekers jullie stand bezoeken in najaar 2021?
Wil je een trendy, modieus en betaalbaar accessoire merk in je winkel? Dan ben je bij ons echt aan het juiste adres. De enorme keuze uit verschillende soorten sjaals, vesten en haarbanden maakt dat we voor iedereen wat hebben. Juist omdat onze collectie zo groot, is kun je je klant een brede collectie aanbieden. Onze artikelen zijn voor iedereen draagbaar, omdat er geen wol in zit, dus kriebelt het niet. Er zit altijd minimaal 70% natuurproduct in en daardoor heerlijk draagbaar. Daarnaast beschermen wij onze winkeliers. Zo is het niet mogelijk dat je ‘collega buurman’ ook LOT83 gaat verkopen. Hiermee houden we ons merk exclusief en uniek en is het niet op elke hoek van de straat te koop. 

Wij zien jullie graag op onze stand tijdens Trendz of neem alvast een kijkje op onze website www.lot83.nl of ons bedrijfsprofiel om de collecties van LOT83 te ontdekken. 

Scroll naar top