Uitgelicht: Shampoo Bars

Shampoo Bars staat voor de tweede keer op Trendz! Zes jaar geleden introduceerden Mark en Lyan de allereerste 100% plasticvrije Shampoo Bar op de Nederlandse markt. Ze waren verbaasd dat de meeste verzorgingsproducten voor maar liefst 80% uit water bestaat. Hierdoor zit het verpakt in grote plastic flessen die allemaal vervoerd moeten worden. Dit moest volgens hen anders! Wij van Team Trendz stelden enkele vragen.

Wat heeft jullie geïnspireerd om te beginnen met Shampoo Bars? 
We vonden het bizar dat shampoo voor meer dan 80% uit water bestaat en verpakt zit in grote plastic flessen, dit moest anders! Onze Shampoo Bars bevatten alleen die 20% aan werkende ingrediënten, dit bespaart enorm veel plastic, ruimte tijdens het transport en dus ook co2.

Wat is duurzaamheid in jullie ogen? 
Duurzaamheid staat bij ons écht op nummer één, bij iedere keuze die we maken wegen we af wat de impact op het milieu is. Zo worden onze producten handgemaakt in Nederland met de beste, natuurlijk en milieuvriendelijke ingrediënten. Daarnaast houden we ook van duurzame relaties met onze partners, je vindt ons daarom niet in een supermarkt of stuntdrogist.

Hoe zien jullie de toekomst van duurzame producten?
Wij zijn ervan overtuigd dat Bars echt de toekomst zijn en niet zomaar een trendproduct. Wij hebben nu in de 6 jaar tijd dat we bestaan van het woord ‘Bar’ een waar begrip gemaakt, super gaaf! Inmiddels douchen er ruim 300.000 huishoudens met onze plasticvrije Bars en hebben we samen miljoenen plastic flessen bespaard. 


Wat zijn jullie groeiambities?  

We merken dat de vraag vanuit onze klanten naar lokale verkooppunten groot is, daarom zijn we dit jaar druk bezig om onze offline verkrijgbaarheid te vergroten. Trendz is de eerste beurs waar wij te vinden waren en dit was een groot succes!

 

Hoe hebben jullie Trendz Voorjaar ervaren?
We hebben superveel fijne, enthousiaste gesprekken mogen voeren met (potentiële) partners en gelijk al een aantal nieuwe verkooppunten mogen verwelkomen. Trendz is voor ons de ideale manier om ons duurzame en plasticvrije assortiment onder de ogen te brengen van (nieuwe) partners.

Wat kunnen de bezoekers van jullie verwachten op Trendz Najaar?
Natuurlijk weer een (h)eerlijke, kleurrijke en lekker ruikende stand vol enthousiasme en goede gesprekken! Daarnaast zullen we ons assortiment voor de feestdagen uitgebreid uitlichten, denk aan Limited Edition geuren voor de winter, adventskalenders en unieke, luxe cadeauverpakkingen.

Trendz najaar 25, 26 & 27 augustus 2024 zet het alvast in je agenda!

Scroll naar top