Uitgelicht | Style de vie

Vandaag lichten wij Style de Vie uit. Hieronder lees je het interview met de leverancier in betaalbare luxe binnen het segment koken en tafelen.

Voor de mensen die jullie misschien nog niet kennen. Kun je kort iets vertellen over wie Style de Vie is?
“Style de Vie Authentique is een jong, dynamisch bedrijf die zich de laatste 8 jaar ontzettend heeft ontwikkeld met mooie producten binnen de koken en tafelen branche. Betaalbare luxe is hierbij altijd het uitgangspunt. Onze producten moeten niet alleen van toegevoegde waarde zijn voor de consument, maar ook de wereld van koken en tafelen als Style de Vie (oftewel als een levensstijl) moeten ervaren. Ons bedrijf kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak, een zeer uitgebreid assortiment, een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een team van enthousiaste medewerkers. Je kunt ons vooral kennen van de merken Laguiole Style de Vie, Forged, Style de Vie, One Message spoon en de T-Bottle. We hopen daar tevens dit jaar een nieuw en uniek merk aan toe te voegen.”

Style de Vie buiten tapas

Hoe ziet de voorjaarscollectie er uit?
“Zowel in het voorjaar als het najaar brengen we altijd nieuwe producten uit. Omdat het buiten koken/barbecueën echt in de lift zit hebben we onze Forged messenseries, die het erg goed doen bij de buitenchefs, allen uitgebreid met een uitbeenmes. Tevens hebben we ervoor gezorgd dat nu alle Forged series een volledig assortiment hebben en dat we voor elk mes ook een lederen hoes hebben die naadloos aansluit op iedere messoort. Onze One Message Spoon lepels hebben we dit jaar weer uitgebreid met leuke en ludieke teksten die tevens ook in de talen Engels en Frans beschikbaar zijn. En zoals onze klanten van ons gewend zijn hebben we ook weer ons Laguiole assortiment uitgebreid met diverse nieuwe producten waaronder een Luxury line Eikenhout Stonewash. Een mooie mix van twee stylen die perfect aansluiten op de huidige trends.”

Kun je wat meer vertellen over het buitenkook-thema?
“Met de hele wereld in lockdown snakken we allemaal weer naar lekker te kunnen eten in een restaurant of heerlijk op het terras te kunnen zitten. De afgelopen jaren is de trend van uitgebreid thuis ‘uit eten’ alleen maar gegroeid. Hobbykoks worden steeds professioneler, maar ook de doelgroep professioneel BBQ’er wordt steeds groter. Wanneer de zon straks weer gaat schijnen en de temperatuur zal stijgen zullen steeds meer etentjes met vrienden en familie zich verplaatsen naar buiten, wat ook als veiliger wordt geacht m.b.t. het coronavirus. Bestek en kookgerei zal daarom niet langer alleen binnen gebruikt worden, maar ook zijn weg naar de tuin vinden. Hierbij zullen ook veel huishoudens speciaal voor de tuin, bestek en kookgerei aanschaffen, die past bij de loungeset of de mooie buitenkeuken.”

Style de Vie bbq
Style de Vie messenset

“Met Forged zien we de laatste jaren dat de BBQ wereld echt dol is op onze messen. Zeker de gehamerde look van onze messen past bij het ‘rauwe’ randje dat deze wereld zelf ook heeft. En het feit dat onze messen met de hand gemaakt zijn en ook nog eens betaalbaar zijn wordt ook als zeer positief ervaren. En wil je je klanten verrassen met unieke BBQ tools, dan adviseren we je vooral te kijken naar onze Churrasco producten en onze unieke BBQ tool, de Flambadou. Met deze tools spelen we echt in op het ouderwets eten rondom het kampvuur wat in Zuid-Amerika groot is geworden. Met nieuwe concept BBQ’s als de Ofyr en Artola begint deze vorm van BBQ’en steeds grotere vorm aan te nemen. Een BBQ niet alleen om je gerechten op te bereiden, maar ook als unieke verzamelplaats voor je gasten. Rondom het vuur, genietend van het eten, de warmte en de gezelligheid van al je vrienden bij elkaar. Ons Churrasco concept past hier perfect bij. Mooie spiezen met de prachtigste gerechten boven het vuur. En dan nog spectaculair afsluiten met de Flambadou!”

Style de Vie koken

Wat zijn de mooiste producten om je tuin om te toveren tot je eigen buiten terras?
“Wat de mooiste producten zijn voor je buitenterras kunnen wij niet zeggen. Het is vooral van belang dat je tafelschikking afstemt op het gevoel dat je wilt creëren. Past het bij je mooie tuinset, je buitenkeuken of je nieuwe loungeset. Style de Vie heeft een groot assortiment in veel verschillende stijlen en kleuren. En met betaalbaarheid als een van onze USP’s maken we het de consument aantrekkelijk om speciaal voor de tuin een eigen set aan te schaffen. En bij een professionele BBQ als een Weber of een Green Egg passen natuurlijk mooie stoere messen van Forged.”

Wat is jullie droom/ ideale toekomst met Style de Vie?
“De visie of droom van Style de Vie is om voor iedere consument, met een klein of gemiddeld portemonnee, een assortiment van kook- en tafelgerei aan te kunnen bieden waarmee het ‘thuis dineren’ optimaal ervaren kan worden. Echt het gevoel geven dat je in eigen huis luxe aan het dineren bent. Deze optimale beleving en levensstijl wordt niet alleen gecreëerd door het type maaltijd wat je kookt, maar zeker door de aankleding van je tafel en het gerei dat je hierbij gebruikt. Dan maakt het niet uit hoe luxe de maaltijd is die je kookt, maar kan een simpel/goedkoop gerecht ineens echt een beleving worden.”

Wat kunnen we van jullie stand verwachten op Trendz dit jaar?
“Het hele jaar door kunnen onze klanten altijd uitgaan van een perfecte service, levering en mooie marges. Net zoals ieder jaar zullen we in het najaar weer mooie nieuwe producten introduceren voor al onze merken. Mooie aanvullingen die passen bij de nieuwe trends van dit najaar. Speciaal hierin zijn onze nieuwe Laguiole lepeltjes en een heel nieuw ontwerp vork zoals onze klanten nog niet van ons gewend zijn. Maar al met al zullen onze medewerkers met veel passie en positiviteit klaar staan voor alle bezoekers van de Trendz.”

Lees hier meer over deze deelnemer aan Trendz.

Scroll naar top