UITGELICHT | Uitgeverij Snor

Via deze weg willen wij graag een nieuwe exposant aan jou voorstellen: Uitgeverij Snor. Wat doen ze, wie zijn ze en wat kun je verwachten tijdens Trendz? Je leest het hier in het interview met Annemarieke, eigenaresse van deze zelfstandige uitgeverij.

Een korte introductie geven over Uitgeverij Snor:
Snor is een van de weinige zelfstandige uitgeverijen in Nederland, en dan ook nog gerund door twee vrouwen: Claudette Halkes en Annemarieke Piers. Dat zit dus wel snor! Al vijftien jaar lang maakt Snor vrolijke, kleurrijke boeken, die helpen het moderne leven leuker te maken.

In Nederland en België zijn Snorboeken een begrip. ‘Grinnikjuweeltjes’ en ‘Als een aardbeienijsje op een warme zomerdag’ worden ze genoemd. Deze uitgeverij won diverse prijzen met boeken, zoals de Gourmand Cook Book Award voor het beste BBQ-boek ter wereld, beste cover voor de Soepkalender en Lintje van de Boekverkoper.

Naast boeken maken ze chocolade o.a. voor Sissy-Boy, Bijenkorf en Linda Foundation, (i.s.m. prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot).

Jullie maken dus niet alleen boeken, wat kan een bezoeker verwachten in jullie stand tijdens Trendz?
“Bij Trendz staan we voor het eerst en we zijn van plan er een echt Snor-feestje van te maken! Verwacht veel lekker proef-chocolade, hele mooie boeken, samples en tasjes met allerlei leuke dingen. Alleen als je een order plaatst natuurlijk ;-).”

Welke (soort) boeken worden dé bestsellers van 2022?
“We verwachten veel van onze boeken over natuur. Zo hebben we een boek over hoe je een biodiverse tuin kunt maken, heel makkelijk beschreven in kleine stapjes, en een supermooi boek over alle mogelijke vormen van outdoor-beleving, zoals bijvoorbeeld wildplukken en bosbaden. Voor kinderen hebben we weer een deeltje in de mooie outdoor-kids serie: vogelspotten. Een supermooi prentenboek over alle mogelijke dieren die in de zee leven (Diep in de Blauwe Zee), een pocketvlinder boek met prachtige illustraties. Maar ook de boeken die niet een link met de natuur hebben, hebben veel potentie. Zoals het megagrappige boekje over hoe je iemand de liefde kunt verklaren (Marry me bitch), een picknick receptenboek (Food en Route) en een plakboek waarin je je hele schooltijd kwijt kunt. Je hoort het al: wij kunnen niet kiezen. “

uitgeverij Snor
uitgeverij Snor
Fotograaf: Tanne de Lange

In welke winkels kunnen we nu jullie artikelen terugvinden?
“Onze boeken zijn overal te koop van conceptstore tot boekhandel en alles ertussenin.”

Er is natuurlijk veel gaande als je kijkt naar grondstof tekorten, container prijzen die de pan uit stijgen en dan ook nog corona. Hoe gaan jullie hier mee op?
“Er is op dit moment een schreeuwend tekort aan onder andere papier. Daardoor lopen sommige boeken vertraging op. Dat is vervelend maar we kunnen er wel mee leven. Wel voelt het steeds gekker om bomen te laten kappen om papier van te laten maken. We zijn dus aan het kijken naar gerecyclede materialen en steunen onder andere het project Trees for All, waarmee we langzaam een eigen bos aan het aanplanten zijn. “

Wat was jullie hoogtepunt van 2021?
“Tijdens een van de eerste lockdowns, toen de inkoopbeurzen niet door konden gaan, bedachten we een corona-proof inkoopbeurs: Bubble Trade Show. We huurden kasteel Drakenborgh in hartje Utrecht (het oudste kasteel van Nederland!), vroegen bevriende merken om hun producten te etaleren en lieten per dag 1 inkoper langskomen. De hele organisatie liep zo gesmeerd en het was zo’n feest om in zo’n enorm kasteel te mogen werken, dat we twee maanden lang zingend over straat liepen. Het was zo fijn om samen met de andere merken een dikke middelvinger op te steken tegen Corona. Het was jammer dat we geen mega-omzetten hebben gedraaid, maar het feit dat er weer iets gebéurde, gaf ons de vrolijke vibes die we destijds heel hard nodig hadden.”

Scroll naar top