Uitgelicht: Veer&moon

Banner voor de blog van Veer&Moon

Stap binnen in het kleurrijke universum van Veer&Moon, waar passie voor ontwerp en liefde voor de natuur samenkomen. Ontdek hoe zij bloementaal tot leven brengen in unieke cadeauconcepten, van bloembollen tot do-it-yourself vogeldoosjes. Benieuwd naar hoe ze keer op keer verrassende bloemenboodschappen bedenken? Of wat de 5 must-haves zijn van dit moment? Lees de blog!

Profielfoto
Foto: Annelien Nijland

Hoe zijn jullie op het idee gekomen van Veer&Moon?

10 jaar geleden ontmoetten we elkaar, beide hadden we een passie voor ontwerp, typografie, illustratie en natuur. Door de roman ‘De verborgen taal van bloemen’ van Vanessa Diffenbauch wilden we een collectie ontwikkelen met als uitgangspunt de bloementaal. Dat iedere bloem een eigen betekenis heeft en je daarmee op het juiste moment een toepasselijke boodschap kan overbrengen sprak ons erg aan. Door bloementaal te gebruiken en te verbinden met een geefmoment, kunnen we anderen blij maken met betekenisvolle bloemcadeaus en tegelijkertijd iets teruggeven aan de natuur.

Hoe bedenken jullie elke keer weer originele producten?

Het beginpunt is altijd de betekenis van de bloem en het geefmoment. We zijn begonnen met bloembollen en zaden. Hiervoor hebben we een cadeaulijn ontwikkeld. Daarnaast ontwikkelen we producten waarbij bloemen altijd de hoofdrol spelen zoals bijvoorbeeld de theelijn. Ook willen we iets terug doen voor de natuur. Zoals het vogeldoosje met vogelvoer, zaden en een vetbol DIY pakketje.

Hoe draagt Veer&Moon bij aan duurzaamheid?

Door mensen te helpen liever te zijn voor elkaar en voor ieder moment een aardige bloemenboodschap te hebben. De cadeautjes stimuleren om meer bloemen te zaaien, die voedzaam zijn voor bijen, vlinders, vogels etc. Het grootste deel van de collectie wordt lokaal en binnen Europa geproduceerd. We maken gebruik van duurzame materialen en werken nauw samen met verschillende sociale werkplaatsen.

Wat zijn jullie groeiambities?

We hebben alles zelf vanaf de grond langzaamaan opgebouwd. Met vallen en opstaan zijn we nu op het punt gekomen dat we een gestroomlijnde collectie hebben en een mooi klantenbestand in Nederland en België. Onze wens is om Veer&Moon in Duitsland te introduceren. Hiervoor hebben we een deel van de collectie vertaald en geproduceerd. Maar we zijn nog zoekende naar hoe we ons in Duitsland goed zichtbaar kunnen maken.

  • Bloembollen: ‘Bee Happy’ voor bijen en ‘Lots of Luck’ voor vlinders
  • Vogeldoosje ‘Klein Geluk’ met vogelvoer
  • Losse thee ‘Momentje ontspanning’.
  • Theepakketje met bloementhee, theefilters, lepeltje en een leuke verrassing.
  • Cadeaudoosje met zaden voor vier soorten tuinkruiden, receptenkaarten en snoeischaartje.

We willen iedere beurs met iets nieuws komen. Voor dit najaar liggen er verschillende ideeën waarvan we nog niet precies weten wat er doorgaat. Maar vrijwel zeker komt er een nieuw theezakje -kracht & gezond schenken. Verder mogelijk een nieuwe kerstuiting en hopelijk  een nieuw doosje vanuit onze samenwerking met de Pluktuin van Glittergladiool.

Scroll naar top