UITGELICHT | vintage & more

Heb jij één van de afgelopen edities al kennis gemaakt met Vintage & More? Je herkent deze exposant aan de stand met het grootschalige aanbod aan landelijke producten. De dames Willy & Dinie zijn zes jaar geleden begonnen met de verkoop van nostalgische foto- en tekstbordjes met ludieke teksten. Inmiddels is hun assortiment uitgebreid naar 900 soorten bordjes en ruim 1.500 producten. Nieuwsgierig naar dit ontstaan, het verloop en hun producten? Wij spraken met Willy, je leest het hieronder!

Het ontstaan van Vintage & More tijdens Trendz
De partners in crime Willy en Dinie hadden beide een winkel: de een een bloemenwinkel en de andere een cadeauwinkel. Ze waren aanwezig op de Winterfair in Hardenberg. Hier verkocht Willy onder andere de foto- en tekstbordjes. Binnen één dag waren deze bordjes volledig uitverkocht. Om de volgende dag toch nog wat meer te kunnen aanbieden en verkopen ging Dinie aan de slag om nog 1.000 extra bordjes te maken. Ook die waren binnen no-time uitverkocht.

Een foto van de eerste keer Trendz.

Tijdens de Winterfair kwamen ze in contact met de organisatie van vakbeurs Trendz. Een week voor start van Trendz kwamen ze tot een goede overeenkomst en gingen de dames aan de slag. Een gezamenlijke KVK en bedrijfsnaam hadden ze namelijk nog niet. Dus één week hebben ze heel erg hard gewerkt om tot het bedrijf Vintage & More te komen én uiteraard de benodigde foto- en tekstbordjes te produceren. Dit deden de dames samen aan de keukentafel. Nu zes jaar later hebben ze zes thuiswerksters die de bordjes in elkaar zetten en zijn Dinie en Willy nog steeds in charge voor de ontwerpen & prints. Daarnaast is niet alleen het assortiment gegroeid maar wordt de stand op Trendz ook iedere editie groter!

De diversiteit in producten
Van houten ornamenten tot kransen en van amberblokjes tot solar lampen en waxinehouders. Maar ook zijdebloemen en droogbloemen vind je terug in het assortiment van Vintage & More.
Het is natuurlijk belangrijk om met de tijd mee te gaan. Zo vertelt Willy dat ze zelf ook regelmatig beurzen bezoeken om inspiratie op te doen. Met deze inspiratie bedenken ze zelf weer nieuwe producten of productlijnen en werken dit vervolgens uit. Een deel van de producten maken ze zelf maar een ander deel wordt geïmporteerd uit India.

Best sellers?
“Inmiddels hebben wij 900 soorten foto- en tekstbordjes. Deze zijn nog steeds een enorm succes. We hebben nu ook de amberblokjes in ons assortiment opgenomen, die lopen ook enorm goed. Daarnaast hebben we ook onderzetters in de landelijke lijn, inmiddels zijn dit 44 soorten. Deze ontwerpen maken wij zelf en importeren we uiteindelijk uit India. Daar hebben we een eigen productontwikkeling waardoor ze ook watervast zijn. “ vertelt Willy met trots.

Wie zijn de klanten van Vintage & More?
“Eigenlijk hebben wij een heel breed publiek. Zo leveren wij aan cadeauwinkels, interieurzaken, bloemen- en tuinwinkels. Deze winkels ontmoeten we onder andere ook tijdens Trendz.” Aldus Willy.

De laatste vraag aan Willy: waar zijn jullie echt trots op?
Geheel op eigen houtje hebben Willy en Dinie het bedrijf laten groeien. Hiervoor hebben ze geen hulp gehad. Toen ik vroeg of ze dan bijvoorbeeld wel een expert hebben ingeschakeld voor de webshop vertelt Willy dat Dinie haar op een zondagavond om half 12 belde dat ze een kijkje moest nemen op www.vintageenmore.eu. En daar was ook de webshop ontstaan! Inmiddels is de webshop een half jaar up and running en loopt als een speer, sommige klanten bestellen hier zelfs iedere week.

Met veel plezier ontvangen wij Vintage & More weer op 28, 29 & 30 augustus 2022.

Scroll naar top