Bloementrends 2021

Ben jij benieuwd wat de bloementrends van 2021 zijn? We vroegen het aan Bloemengroothandel van der Vijver.

Een van de bloementrends van 2021 is Crazy Illusions, hierin staat een fris kleurenpalet van pasteltinten centraal gecombineerd met felle contrasten. Sprekende vormen, met een bijzondere of grappige toevoeging kenmerken deze trend.

De consument is op zoek naar vernieuwing en laat zich hierin graag door de bloemist verrassen. Een bijzondere collectie van producten met een knipoog en psychedelische dessins zal de consument zeker aanspreken. In huis mag het een kleurrijke mix worden waarbij een mix en match met extreme producten de boventoon zal voeren.

Bij deze trend passen bijvoorbeeld geverfde bloemen maar juist ook bloemen van het seizoen zoals Ranonkels, Bloesemtakken en Anemonen. Combineer dit met sprekende vormen zoals een Fritillaria of Oncidiums, daarna maken een geverfde Chrysant of Banksia het geheel af. Enkele bloemen lenen zich ook uitstekend om in te laten drogen, iets wat prima past bij Crazy Illusions. 

bloemengroothandel

TIP: Maak een mooie collage van de bloemen die je in je winkel hebt, dat kan al eenvoudig via flatlays. Wees hierin consequent met je achtergrond zodat jouw bedrijf altijd duidelijk herkenbaar is.

Wij van Bloemengroothandel van der Vijver hebben momenteel een groot aanbod in de mooiste seizoen bloemen. Onze inkopers maken van ieder seizoen een waar feest, zo hebben we nu Corylopsis Chinensis, Mimosa, Prunus, Italiaanse Anemonen en Nederlandse Butterfly Ranonkels in de webshop staan. We zijn altijd op zoek naar noviteiten voor onze bloemisten zodat zij in kunnen spelen op trends en hun klanten altijd een bijzonder assortiment kunnen laten zien.

Daarnaast vinden we het belangrijk om verbinding met de bloemist te houden, daarom organiseren we samen met Bloem & Blad diverse Masterclasses om zo de bloemist te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Masterclasses Afscheidsbloemwerk die plaatsvond tijdens Trendz najaar 2020 of een Masterclass Bruidswerk.

Bloementrends bronvermelding: Bloemenbureau Holland

We zien het dan ook als waardevol om aanwezig te zijn op Trendz om zo het gesprek met bloemisten verder te kunnen voortzetten en in te spelen op de trends in onze mooie branche. Kom jij bij ons langs tijdens Trendz? Tot die tijd kun je ons volgen via Facebook of Instagram.

Scroll naar top