Waarom deze retailer Trendz bezoekt

Waarom deze retailer Trendz bezoekt

Erik van Expo XL in Middelburg is al jaren inkoper tijdens Trendz. Waarom komt hij naar Trendz? Lees hieronder een interview met Erik.

Expo XL is gevestigd in Middelburg en heeft verschillende producten in het assortiment zoals cadeau- en funartikelen, beelden, wanddecoratie zoals schilderijen maar ook schoenen en tassen. De huidige expo winkels zijn anders dan die van vroeger, toen werden er voornamelijk posters en lijsten verkocht. Nu heeft Expo XL een veel breder assortiment met producten van betaalbare prijzen. Zo verkoopt Expo XL bijvoorbeeld tassen vanaf €15,-.
 
Vertel eens Erik, wat is jouw ervaring met een bezoek aan Trendz?               
“Al jaren bezoek ik Trendz voornamelijk om mijn vaste leveranciers te bezoeken. Ik kijk uit naar het inkoopmoment en ben blij dat Trendz dit jaar doorgaat. Het fijne aan dit inkoopmoment is om de te producten te zien, voelen en er een gevoel bij te krijgen. Op een plaatje ziet het er mooi uit maar in het echt zie je toch beter wat de kwaliteit of kleur is. Leveranciers die ik zowel bezoek tijdens Trendz zijn Auperle Deco, Gave Specials, Cotton Counts en Likes Shopping.

Tijdens Trendz loop ik wel alle stands even langs en bekijk wat er nieuw is. Sommige leveranciers spreek ik kort omdat ik de producten leuk vind en eventueel wil toevoegen aan mijn assortiment. Soms komt het voor dat het product al wordt verkocht via een verkooppunt in Middelburg, dan probeer ik de relatie te onderhouden zodat we het product misschien later eens kunnen toevoegen aan ons assortiment. Er zijn producten die ik zou willen toevoegen, maar deze passen gewoon niet qua prijsklasse in ons assortiment.”

Wat heb je gemerkt rondom COVID-19?
“De online verkoop heeft wel toegenomen maar ik verkoop voornamelijk in de winkel. Ik merk dat de Hollandse consumenten toch nog vooral fysiek willen kopen. Mensen vergeten soms wat de kosten zijn voor de leverancier achter het gratis verzenden én terugsturen, dus ik ben er voorstander van om de lokale winkelier te steunen. In de winkel heb ik de nodige maatregelen genomen en dat gaat goed.”

Expo XL Middelburg
Expo XL Middelburg
Expo XL Middelburg
Scroll naar top