Bloemen & Planten Podium

Waan je in een prachtig opgezet plein vol bloemen en planten speciaal opgezet voor alle bloemisten, groenstylisten en tuincentra. In samenwerking met niemand minder dan Koninklijke VBW, Plantion, Groothandelscentrum Plantion, Bloem & Blad, Jodeco Glass en Smithers Oasis, zetten we weer een prachtig plein neer met inspirerende sessies op het Bloemen & Planten Podium. Van de VBW Flowercup en trendflashes met Bloem & Blad tot een inspiratiesessie van niemand minder dan Elivira Heus Brouwer van Loose Florals, bloemistenbattles en nog veel meer. 

Dit wil je absoluut niet missen, dus lees snel verder wat er nog meer te beleven valt. 

BLOEMEN & PLANTEN PODIUM 

 • 11:30 uur ‘Master Bloemsierkunstenaar Geert Maas laat zien hoe je de trend Meaningful Earth toepast’  – Bloem & Blad en Bloemenbureau Holland
 • 13:00 uur ‘Minder maar beter’ – Elvira Heus Brouwer, Loose Florals
 • 14:30 uur ‘Master Bloemsierkunstenaar Geert Maas laat zien hoe je de trend Viva la Vida toepast’  – Bloem & Blad en Bloemenbureau Holland
 • 15:30 uur ‘Happy Hour’ 
 • 16:00 uur ‘Prijsuitreiking VBW Flowercup’ – Koninklijke VBW

BLOEMEN & PLANTEN PLEIN 

 • 11:30 uur ‘Trendflash: ECHT NEP’ – Bobbine Berden Design en Bloem & Blad
 • 13:30 uur ‘Trendflash: Floral Lab’ – SARi en Bloem & Blad
 • 15:30 uur ‘Bloemistenbattle’ 
 • 16:30 uur ‘Happy Hour’ 
 • 20:00 uur ‘Demonstratie zijden bloemen’ – Miranda ter Voorde, Meesterlijk Geschikt

BLOEMEN & PLANTEN PODIUM 

 • 11:30 uur ‘Bloemistenbattle’ 
foto Geert Maas

Trendflash: demo Groenbranche trend ‘Meaningful Earth’ & ‘Viva la Vida’

Master Bloemsierkunstenaar Geert Maas laat zien hoe je de Groenbranche trend toepast. Na bloemenwinkel is hij specialist geworden in het ontwerpen ‘in de breedste zin van het woord’ voor de bloemen- en plantensector. Van boeketcollecties, productinnovaties, standbouwontwerp tot fotografische bloemenkunst.
Ontdek de passie, vakmanschap en liefde voor bloemen en planten van creatief arrangeur Geert Maas. Hij neemt je mee in de praktische uitvoering van 2 trends voor 2024 die je als bloemist niet mag missen. Spot deze aankomende trends tijdens de inspirerende trendflash van Bloem & Blad en Bloemenbureau Holland.

WANNEER?
Zondag 27 augustus 11:30 uur (Meaningful Earth)
Zondag 27 augustus 14:30 uur (Viva La Vida)
WIE?  Geert Maas, Bloemenbureau Holland en Bloem & Blad

Minder maar beter

“Ontdek het ‘minder maar beter’ principe! Een levenswijze die alles optimaliseert: bloemen, personeel, kosten, privéleven. Het resultaat? Een harmonieuze werk-privé balans, verhoogde productiviteit en grotere financiële voorspoed. 

“Minder maar beter – voor een rijker, evenwichtiger leven.” 

WANNEER? Zondag 27 augustus 13:00 UUR
WIE? Elvira heus brouwer – loose florals
elvira heus brouwer high res
happy hour-Trendz23-NJ-plattegrond standbouwplaten

Happy hour

Koninklijke VBW, Plantion, Groothandelscentrum Plantion, Bloem & Blad, de deelnemers van het Bloemen & Planten Plein en Trendz organiseren een happy hour. Kom je gezellig met ons borrelen? 

WANNEER? 
Zondag 27 augustus 15:30 UUR
Maandag 28 augustus 16:30 UUR

Prijsuitreiking VBW Flowercup

In 2022 organiseerde Koninklijke VBW 4 regionale voorrondes van de VBW Flowercup. De winnaars van de regionale voorrondes hebben zich geplaatst voor de finale in 2023. Deze finale vindt plaats tijdens Trendz Najaar. 

Tijdens deze finale moeten de winnaars een handgebonden frameboeket maken, waarbij het frame voor minimaal 75% bestaat uit plantaardig materiaal. Daarna plaatsen zij hun frameboeket in de aangeboden vaas van Jodeco Glass (ZZING VAAS ‘MARILYN’ AMBER). 

WANNEER? Zondag 27 augustus 16:00 uur 
WIE?  30 winnaars van de regionale voorrondes
EchtNep_Bobbine1

Trendflash: ECHT NEP

“ECHT NEP is een speels plantenlabel van Bobbine Berden. Textiel, zoals kleding en woontextiel, vervormt ze tot kleurrijke bladeren die ze verwerkt in kunststof planten frames. De handgemaakte planten zorgen voor kleur en zijn een eyecatcher in de ruimte.
Ze daagt het hedendaagse modesysteem uit om op nieuwe manieren te ontwerpen; waarin tijd, kwaliteit, en (emotionele) duurzaamheid centraal staan.”

WANNEER? Maandag 28 augustus 11:30 UUR
WIE? Bobbine Berden Design en Bloem & Blad

Trendflash: Floral Lab

“Met een sterke focus op duurzaamheid, consumentisme in de moderne samenleving past Sari het beroep als bloemist & productontwerper toe om keramiek te maken. Keramiek die nieuwe manieren van bewust consumeren laat zien. Bij Sari’s keramiekstudio bij Huidenclub in Rotterdam, wordt elk stuk met de hand gemaakt.”

WANNEER? Maandag 28 augustus 13:30 UUR
WIE? SARi en Bloem & Blad
045A1679
Bloemistenbattle-plattegrond standbouwplaten

Bloemistenbattle

“Zie arrangeurs live de mooiste bloemen, planten en materialen samenstellen tot een prachtig arrangement en laat je inspireren hoe jij jouw klanten ook kunt verrassen.”

WANNEER?
Maandag 28 augustus 15:30 UUR
Dinsdag 29 augustus 11:30 UUR

Demonstratie zijden bloemen

“Arrangeur Miranda ter Voorde (Meesterlijk Geschikt, Apeldoorn) werkt met de producten van Dillewijn Alflora en zal bloemisten laten zien hoe je showstukken met zijden bloemen kan maken, bijvoorbeeld bedoeld voor aankledingen van bedrijven of interieurs.
Daarnaast laat Miranda een aantal commerciële arrangementen zien, die bloemisten eenvoudig ook zelf kunnen verkopen. Naast het vaktechnische deel, komt in de demonstratie ook presentatie, verkoop en calculatie aan bod. Het belooft een inspirerende sessie te worden!”

WANNEER? Maandag 28 augustus 20:00  UUR
WIE? Miranda ter Voorde, Meesterlijk Geschikt
Miranda � Meesterlijk geschikt-15

Heb jij specifieke wensen, tips of een goede suggestie voor een leuke sessie? Laat het ons weten via: info-trendzvakbeurzen@easyfairs.com.

Scroll naar top