De designersarea

Op 27, 28 & 29 augustus hebben we weer een inspirerend programma klaar staan op diverse podia, maar nieuw deze editie is de Designersarea. Hier vindt je diverse opkomende designers die nog meer inspiratie bieden. 

Van stoelen, vazen en keramiek tot beelden, sieraden en illustraties. Van alles valt er te vinden. Alle designs laten zien wat je nog meer kan doen met materialen, maar ook wat voor andere soort producten daar dan uitkomen en leuk zijn. 

Ben jij benieuwd welke designers je hier kan vinden? Lees dan snel verder en leer alles over deze opkomende talenten. 

DESIGNERSAREA

 • ‘ECHT NEP’  – Bobbine Berden Design
 • ‘Unrepeatableaus’ – Erik Sluijs 
 • ‘Atelier Iris Nijenhuis’ – Iris Nijenhuis
 • ‘Onkruid vergaat niet’ – Studio Nadine Pijnacker
 • ‘Virgin mary statues & Venus head wall mounted’ – Studio Draagvlak
 • ‘Unieke handgemaakte wandkleden’ – Studio Mirte
 • ‘Floral Lab’ – SARi 
 • Let’s play, color and simplify stories’ – Studio Kars + Boom 
 • ‘Splitted Collection’ – Studio Teun Zwets
 • ‘Tafoni & Magma’  – Ercoffice
 • ‘The Muddy Collection’ – Studio Rink 
 • ‘Iris Lucia Design’ – Iris Lucia Megens
 • ‘Maze’ – Stijn van Aardenne 
 • ‘Momentum’ – Studio Rinke Joosten
 • ‘Studio Lorena Rode’ – Lorena Rode

Bobbine Berden Design

Bobbine Berden is een visueel narratief ontwerper en maakt autonome
installaties van duurzame textiel. In 2022 lanceerde ze haar label ECHT NEP.
Bobbine besteed veel aandacht aan het begrip herwaardering. Ze daagt het
hedendaagse modesysteem uit om op nieuwe manieren te ontwerpen; waarin
tijd, kwaliteit, en (emotionele) duurzaamheid centraal staan.

nADINE Pijnacker

Nadine haar manier van werken begint met een observerende blik. Wat groeit er om
ons heen? En waar kijken we vaak overheen? De planten waar we vaak overheen
kijken of die we vervelend vinden, vind Nadine het interessants. Met haar keramiek
wil ze deze observaties een podium geven en laten zien waarvoor de planten
gebruikt kunnen worden. 

Studio Teun Zwets

Teun werkt intuïtief, hands on. De schoonheid van andermans afval vind hij geweldig.
Door restmaterialen te gebruiken, gaat het vormgeven makkelijker omdat je niet bang bent
om materiaal te verspillen. Met de juiste materialen iets maken is belangrijk omdat mensen
objecten dan lang bezitten, dat is het meest duurzame dat er bestaat. 

Studio Draagvlak

Draagvlak of David is een jong opkomend kunstenaar uit
Amsterdam. Afgestudeerd aan de HKU in 2022 maakt hij nu kunst vanuit zijn eigen fascinaties & gedachtes.
Geschiedenis, religie, zingeving & het sociale bewustzijn zijn vaak de thema’s binnen zijn werk.
Hij werkt graag met veel kleur en moderne technieken. 

Studio Mirte

Studio Mirte, opgericht door Mirte van Kooten, maakt textielkunst voor op de muur en vloer. Met haar achtergrond in grafisch ontwerp is haar beeldtaal gedurfd, gekenmerkt door abstracte vormen. Door het gebruik van een tactiel medium wil de fysieke beleving van een ruimte benadrukken.

Atelier Iris Nijenhuis

Iris Nijenhuis is een in Amsterdam gevestigde mode- en productontwerper met een passie voor experimentele vormen en structuren. Ambachtelijk vakmanschap en innovatieve technieken gaan hand in hand in haar werk, waaronder opvallende ‘wearables’ van laser gesneden textiel en interieurobjecten zoals lampenkappen, vazen en wandobjecten.

Erik Sluijs

Erik Sluijs is een vormgever uit Utrecht, Nederland. Hij is in 2021 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn werk schommelt van ontwerpen voor grootschalige productie, tot zelfgemaakte unica voor galerieën. De oorsprong van al zijn werken ontstaat uit materiaal experimenten

SarI

Met een sterke focus op duurzaamheid, consumentisme in de moderne samenleving past Sari het beroep als bloemist & productontwerper toe om keramiek te maken. Keramiek die nieuwe manieren van bewust consumeren laat zien. Bij Sari’s keramiekstudio bij Huidenclub in Rotterdam, wordt elk stuk met de hand gemaakt.

Studio Kars + boom

Let’s play, color and simplify stories! 

Kevin Kars en Cynthia Boom, het creatieve duo achter Studio Kars + Boom, zijn gepasioneerd in het creëren van illustratieve objecten, prints en installaties die zowel uitnodigen tot spelen als tot verwondering. Ze halen hun inspiratie uit diverse landschappen, zowel landelijk als stedelijk, en laten zich leiden door de schoonheid en diversiteit van de wereld om hen heen.  

ercoffice

Ontwerper en maker met een passie voor het verkennen van de circulariteit van materialen en alternatieve productiemethoden. Erco Lai verkent het snijvlak van materiaalonderzoek en toekomstig ambacht als ontwerper gevestigd in Den Haag, en verlegt voortdurend de grenzen van wat mogelijk is met alternatieve materialen en technieken.

Studio Rink

Rink wint klei op verschillende locaties in Zeeland. Door intuïtief vorm te geven en technieken zoals handvormen en handopbouw toe te passen, creëert Rink asymmetrische en ruwe keramische objecten. Elk stuk is uniek, beïnvloed door de natuur en het bakproces, waarbij
organisch materiaal verbrandt en sporen achterlaat. Deze collectie belichaamt de samensmelting van ambacht, design en natuur, waarbij het materiaal het maakproces leidt.

Iris Lucia Design

De ontwerpstudio van ontwerpster Iris Lucia Megens is gevestigd te Rotterdam. In wezen is ze een maker. Materialen zijn het begin van elke onderzoek bij het maken van een nieuw product. Iris heeft een bachelor in ProductDesign bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

Alle objecten zijn 3D getekend met lijnen bestaande uit bio-hars. Alledaagse voorwerpen zoals een vaas of een theepot worden met een pen in de ruimte geschetst. Een futuristisch ambacht waarbij elk stuk uniek is. Bijzonder, omdat het gewenste object direct volume krijgt. Het tast letterlijk de grenzen van de vorm af, tussen de lijnen. Fundamentele vragen stellen: hoeveel materiaal hebben we nodig? Hoe licht kunnen we leven?

Stijn van aardenne

Als ontwerper focust Stijn zich net zo graag op het proces als op het eindproduct zelf; de manier van creëren dicteert de uiteindelijke vorm van een object. Werken binnen de grenzen van een bepaalde techniek dwingt je om met oplossingen en nieuwe perspectieven te komen om dingen te laten werken. Stijn maakt gebruik van een industriële 3D printer om mijn digitaal gegenereerde scripts te vertalen naar tastbare en speelse objecten. De printer maakt het mogelijk om een eindeloze stroom van unieke objecten te maken van gerecycled materiaal.

Studio Rinke Joosten

Studio Rinke Joosten is een Nederlandse ontwerpstudio gevestigd in Rotterdam. Als designer en keramist experimenteert Rinke graag met materialen en productiemethoden om unieke en authentieke kunstwerken te creëren. Het gaat hierbij niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het proces dat aan het werk voorafgaat.

Er wordt gezocht naar een symbiose tussen materialen en een zorgvuldige uitvoering van het ambachtelijke proces. Rinke wil met interessante interventies komen zonder het materiaal in een bepaalde richting te duwen. Dit roept interessante vragen op over de rol van inefficiëntie binnen het productieproces, dat meer gebaseerd is op efficiëntie. Ze waardeert het ongekende boven het massa geproduceerde, en eeuwigheid boven tijd.

Studio Lorena Rode

Lorena Rode is diep geïntrigeerd door de kunst van symbiose, wat de daad is van leven in wederzijdse bloei met elkaar. In haar werk haalt ze inspiratie uit levensknooppunten, zoals koraalriffen, die deze manier van coëxistentie. Deze organische structuren worden dan vazen, potten en vaten die wachten om mee geleefd te worden.

Scroll naar top