Beurzen gaan weer als vanouds door, alle maatregelen opgeheven

Het kabinet heeft op coronapersconferentie van dinsdag 15 februari 2022 bekend gemaakt dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten, blijven gehandhaafd. Voor (vak)beurzen betekent dit dat ze weer als vanouds door kunnen gaan. Dus ook zonder coronatoegangsbewijs, mondkapjes en 1,5 meter afstand.

“De adrenaline giert door ons lijf! Twee jaar geleden kwam de wereld volledig op zijn kop te staan en werd de evenementensector buitengewoon hard geraakt. Niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze exposanten en bezoekers waren het zware tijden. Er zijn meerdere sectoren die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Nu is het tijd om onze deuren vol trots weer te openen, en dat zonder maatregelen. Er staat ons een prachtig en omvangrijk voorjaar te wachten”, zegt CEO Jeroen van Hooff namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Voor festivals en evenementen gaat 1G gelden, dat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn met een negatieve test. Hier vallen beurzen niet onder. Beurzen worden gehouden in zogeheten doorstroomlocaties waar constant een in- en uitstroom van bezoekers is. Door de relatief korte verblijfsduur van de bezoekers op één plek is het risico op besmetting klein.

Smart Badge technologie
De basisadviezen die gehandhaafd blijven, worden door Easyfairs Nederland nageleefd. Ook voor corona was het op alle vakbeurzen van Easyfairs al mogelijk om contactloos informatie te verzamelen door middel van de Smart Badge technologie. Op eenvoudige wijze kan elke bezoeker interessante stands scannen met de bezoekersbadge die hij of zij bij binnenkomst ontvangt. Na afloop van het bezoek ontvangt de bezoeker alle informatie van de gescande stands in de mailbox.

Meest veilige plek
Verder is Easyfairs de enige beursorganisatie in Nederland die het SGS keurmerk heeft ontvangen voor haar gezondheids- en veiligheidsprotocollen. SGS is de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Ook nu alle maatregelen voor beurzen opgeheven zijn, doet Easyfairs er alles aan om de meest veilige plek te creëren om samen te komen en zaken te doen.

Beursagenda Easyfairs Nederland
Easyfairs Nederland organiseerde onlangs al de eerste vakbeurs in Nederland in 2022, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Het beursseizoen wordt hervat op 8, 9 en 10 maart met De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, gevolgd door Aqua Nederland op 15, 16 en 17 maart in Evenementenhal Gorinchem. Tot de zomer organiseert Easyfairs Nederland in totaal 13 vakbeurzen en zet het haar eigen locaties in Hardenberg en Gorinchem ook in voor 16 beurzen en evenementen van externe partijen.

Je krijgt toegang tot het event met één van onderstaande bewijzen:

Vaccinatiebewijs:
U heeft recht op een vaccinatiebewijs na volledige coronavaccinatie. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig 14 dagen na de laatste prik. Kreeg u op of na 14 augustus 2021 een Janssen-prik? Dan is uw vaccinatie na 28 dagen geldig. Meestal kan de Corona Check App uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Vanaf 1 februari wordt de geldigheid van een coronatoegangsbewijs in Nederland gelijkgetrokken met die in andere Europese landen. De geldigheid van het vaccinatiebewijs na de eerste prik(-ken) wordt negen maanden (270 dagen). Na een boosterprik blijft de geldigheid voorlopig onbeperkt.

Herstelbewijs:
U heeft recht op een herstelbewijs als uw positieve coronatest minstens 11 dagen geleden is en maximaal 180 dagen geleden is.

Testbewijs:
Laat u testen op het coronavirus. Maak een afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties (Testenvoortoegang.nl). Kinderen onder de 13 jaar hoeven zich niet te laten testen. U krijgt de uitslag binnen 2 uur na de test. Doe de test in de 24 uur voor uw bezoek. De uitslag is 24 uur geldig. Is de testuitslag negatief? Dan krijgt u een geldig coronatoegangsbewijs.

Dat kan via de Corona Check App. U laat dan bij binnenkomst uw QR-code zien die in de Corona Check App staat. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). De leeftijdsgrens voor Trendz is 16.

Het tonen van een ander bewijs (geel vaccinatieboekje of testbewijs) behoort ook tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het bewijs van vaccinatie welke je ontvangen hebt tijdens de vaccinatie in combinatie met een ID-bewijs.

De controle op het coronatoegangsbewijs vindt plaats vóórdat u de beurs betreedt. Om de doorstroomsnelheid te bevorderen, willen we u verzoeken om het coronatoegangsbewijs in combinatie met een geldig ID-bewijs bij de hand te houden. Meer informatie over de Corona Check App is te vinden op www.coronacheck.nl. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk via 0800-1421 (gratis).

Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen die de beurs bezoekt:

– Bezoekers (vanaf 16 jaar)
– Exposanten (standcrew)
– Medewerkers van Easyfairs

Nee, omdat de bezettingsgraad tijdens die momenten laag is en 1,5 meter afstand houden zeer goed mogelijk is. Bovendien zorgen de openstaande deuren voor extra luchtcirculatie.

Ja, de controle vindt iedere beursdag plaats. Ook als de beursvloer tussentijds verlaten wordt, wordt er opnieuw een controle uitgevoerd.

De veiligheid van bezoekers, exposanten en eigen personeel is de allerhoogste prioriteit voor ons. We zijn ontzettend blij dat wij onze deuren weer kunnen openen, maar willen tegelijkertijd het risico op besmettingen zo laag mogelijk houden. Bovendien is een negatieve test slechts 24 uur geldig. Daarom is ervoor gekozen om een permanente corona-controle in te richten die te allen tijde doorlopen moet worden alvorens de beursvloer wordt betreed. Wij hopen op uw begrip voor deze veiligheidsmaatregel.

Nee, zonder geldig coronatoegangsbewijs is het niet mogelijk om de beurs te bezoeken.

Ja, bezoekers (16+) zijn verplicht om naast het coronatoegangsbewijs een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) te laten zien.

Ja, er is een mondkapjesplicht.

Ja, het advies vanuit de overheid is om overal 1,5 meter afstand te houden.

Er worden op diverse punten op de beursvloer sanitizer stations geplaatst zodat u naar wens uw handen kunt desinfecteren. Verder zal er op iedere stand de mogelijkheid zijn om handen te desinfecteren. Daarnaast hebben wij in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.

In de periode na de zomer van 2021 tot het einde van dat jaar hebben wij 20 beurzen op een veilige en verantwoorde wijze georganiseerd in Nederland. Tijdens deze beurzen merkten wij net als onze exposanten dat er veel behoefte is om elkaar weer face-to-face te zien. Uit de reacties van exposanten bleek bovendien dat bezoekers heel doelgericht de beurs bezoeken en dat de kwaliteit van de bezoeker erg hoog is. De bezoekersaantallen lagen voor een aantal beurzen zelfs nog hoger dan voor de coronaperiode.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid. Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Internationale exposanten en bezoekers kunnen met hun coronabewijs de beursvloer betreden.

Ja, de horeca is geopend op onze beurzen en evenementen.

Nee, in geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Wij plaatsen regelmatig updates op onze website en social media kanalen.

Toegang alleen met een geldig coronatoegangsbewijs in combinatie met je ID-bewijs.

Scroll naar top