Trendz Atelier

Op 25, 26 & 27 augustus hebben we wederom een inspirerend programma klaar staan, waaronder het nieuwe Trendz Atelier. Hier kan je kennismaken met ontwerptalenten die graag hun unieke kijk geven op de home deco & lifestyle producten. Laat je inspireren en ontdek opvallende eyecatchers die passen bij de zoektocht van jouw klanten naar unieke producten.

Van elegante vazen en verfijnd keramiek tot interieur items en prachtige illustraties. Er is voor elk wat wils. Elk ontwerp toont creatief gebruik van verschillende materialen. Stuk voor stuk zijn de designs verrassend en aantrekkelijk. 

Ben jij benieuwd welke designers je hier kan ontmoeten? Lees snel verder en leer alles over deze opkomende talenten die de toekomst van design vormgeven. 

Previous slide
Next slide

TRENDZ ATELIER

  • ‘Atelier LVDW’ – Laura van de Wijdeven
  • ‘Jasmijn Muskens’ – Jasmijn Muskens
  • ‘Sven Jansse’ – Sven Jansse
  • ‘Studio Juyoung Jung’ – Juyoung Jung
  • ‘Studio Floris Meijer’ – Floris Meijer
  • ‘Studio Madeleine Scholtes’ – Madeleine Scholtes
  • ‘Saudade Collective’ – Valerie Touw

Atelier LVDW

Meraki is hun nieuwste interieur product gemaakt van hun materiaal ‘Eggshell
Ceramic’. Een bio-materiaal gemaakt van consumenten eierschalen. De
composteerbare elementen kunnen volledig op maat als wandtoepassing
gebruikt worden. Ze bieden hierin een verscheidenheid aan formaten, kleuren
en vormen van zowel het Eggshell Ceramic materiaal als het houten frame.

Atelier LVDW is de materiaal-ontwerpstudio van Laura van de Wijdeven. Ze
onderzoekt de toekomst van duurzame en circulaire materialen. Haar doel is
om interieurs te verrijken door het gebruik van organische afvalstromen en bio-based materiaal. Het werk is een samenspel van reproduceerbaar ontwerp,
ambacht, experimentele en unieke kunstwerken.

Jasmijn Muskens

‘Grid and Wave‘ is een collectie kussens. De reliëfs worden gemaakt door een patroon te stikken dat vervolgens wordt gevuld met gerecycled polyester waardoor een 3D-effect ontstaat. De kussens zijn verkrijgbaar in een raster- en een golfpatroon dat varieert met de afmetingen van de kussens. Alle kussens zijn handgemaakt door Jasmijn in het Rotterdamse atelier.

Jasmijn Muskens is een Rotterdamse studio die zich richt op functionele objecten. Al haar werk toont grafische vormen, niet zo subtiele details en een unieke interpretatie van proporties. Haar werk heeft een eenvoud die niet verward moet worden met minimalistisch.

Sven Jansse

De Schuimlampen combineren architecturale elementen zoals sokkels en zuilen met zacht en buigzaam materiaal. Ondanks hun massieve uiterlijk wiegen ze zachtjes bij aanraking. Deze lampen zijn een fascinerende paradox; hun robuuste vorm suggereert stabiliteit en kracht, terwijl hun beweeglijke aard uitnodigt tot interactie en speelsheid. De lampen, vervaardigd uit innovatieve schuimmaterialen, lijken bijna tot leven te komen wanneer men ze aanraakt, waardoor ze niet alleen licht, maar ook een gevoel van verwondering verspreiden in de ruimte waarin ze staan.

Sven Jansse (Rotterdam, 1987) werkt op het snijvlak van architectuur, kunst en design. Zijn onderzoek richt zich op architecturale typologieën via abstractie en herinterpretatie. Geïnspireerd door kleur en textuur, verbinden zijn projecten onze dagelijkse realiteit met een dromerig parallel universum. 

Juyoung Jung

Haar keramische vazen en wandbekleding visualiseren hoe lineaire elementen die hun oorsprong vinden in punten, kunnen uitgroeien tot complexere vormen en ruimtes. De keramische stukken zijn met elkaar verweven door middel van een knooptechniek, wat resulteert in objecten met een unieke combinatie van kracht en flexibiliteit. Dit project wil aanzetten tot diepgaande overpeinzingen over ruimte en onze perceptie.

Juyoung Jung is een Koreaanse ontwerpster die gepassioneerd het snijvlak van ambacht en esthetiek verkent, gevestigd in Arnhem, Nederland. Aan de basis van haar werk ligt een diep respect voor vakmanschap. Ze experimenteert met kleuren, vormen en materialen om beweging en diepte in de ruimte op te roepen.

Studio Floris Meijer

Luxjes is een project waarbij handgeblazen vazen voor kleine lentebloemen worden gemaakt. De vazen, geïnspireerd door licht en wind, zijn ontworpen in samenwerking met het Nationaal Glasmuseum Leerdam en verkrijgbaar in glas en keramiek.

De CAM Series richt zich op unieke keramische kaarsenhouders en porseleinen lampen. Floris gebruikt een zelfgebouwde CNC-router en CAM-software om diverse texturen te creëren. De collectie bestaat uit kaarsenhouders, vazen en lampen met elegante patronen en vormen.

Nadat Floris in 2022 afstudeerde aan Design Academy Eindhoven, startte hij zijn eigen ontwerpstudio. De ontwerppraktijk van Floris is gericht op technieken en materialen. Nieuw en oud, zoals het werken met een eeuwenoud ambacht van glasblazen. En het ontdekken van nieuwe mogelijkheden met computergestuurde machines. Om unieke patronen en vormen te creëren.

Studio Madeleine Scholtes

Lost and Found” is een project waarbij verloren objecten worden getransformeerd. Madeleine experimenteert met upcycling door tweedehands voorwerpen te verzamelen en te combineren tot nieuwe vormen. Ze struint door tweedehands winkels en rommelmarkten op zoek naar interessante stukken die ze ter plekke herschikt en stapelt tot een gebalanceerde vorm ontstaat. Deze “Foundies” krijgen zo een nieuwe betekenis en functie.

Studio Madeleine Scholtes haalt inspiratie uit haar directe omgeving. Met duurzaamheid als basis in haar ontwerpen, met passie hergebruikt ze verloren voorwerpen, en transformeert ze tot interieurobjecten. Als afgestudeerd meubelontwerper ontwikkeld ze zich verder binnen de muren van de Design Academy Eindhoven. Terwijl ze haar bachelor afrondt, werkt ze vanuit haar studio in Spoor-K.

Scroll naar top